«Αυλαία» για το ευρωπαϊκό συνέδριο ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικών στην Αθήνα (εικόνες)

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην Αθήνα διοργανώνεται φέτος το Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικών.

Γίνεται με τη συμμετοχή 100 αστυνομικών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή (17/6), στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το ελληνικό σωματείο «Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» είχε αναλάβει τη διοργάνωση του συνεδρίου στοχεύοντας να οικοδομήσει εμπιστοσύνη ανάμεσα στην αστυνομία και την κοινότητα, αλλά και να καταπολεμήσει τον ρατσισμό και τις διακρίσεις.

Το «όχι» του Athens Pride στη συμμετοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ αστυνομικών

Υπενθυμίζεται πως οι διοργανωτές του Athens Pride, απάντησαν αρνητικά στο αίτημα της European LGBT Police Association, να συμμετάσχει στις φετινές εκδηλώσεις και την παρέλαση του θεσμού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Athens Pride, «με βάση τις πολύπαθες σχέσεις της LGBTQI+ κοινότητας με την αστυνομία, αλλά και τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, η αστυνομική σας ταυτότητα, είτε με στολή είτε με οποιοδήποτε διακριτικό στοιχείο που την υποδηλώνει, δεν έχει ακόμη χώρο στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας».

Το Athens Pride υπενθυμίζει ότι πολλά LGBTQI+ άτομα στην Ελλάδα έχουν επανειλημμένα κακοποιηθεί, προπηλακιστεί, αγνοηθεί, μέχρι και δολοφονηθεί από αστυνομικούς, ενώ «δεν έχει γίνει ακόμα κάποια κίνηση αποδοχής, απόδειξης διάθεσης ουσιαστικής συνεργασίας και δημόσιας παραδοχής ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα από την Ελληνική Αστυνομία».

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες