18.5 C
Athens
13.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Βλάχου: Χρειάζονται πέντε υπογραφές για να γίνει παρακολούθηση – Κοντολέων: Δεν ενημέρωνα ποτέ το Μαξίμου


    Σε δύο ομάδες πραγματοποιήθηκε η εξέταση προσώπων στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη.

    Πρωταγωνιστής στην ανατροπή της ταυτόχρονης εξέτασης όλων των προσώπων που κλήθηκαν ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο γαλάζιος Βουλευτής Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος τάχθηκε με την πλευρά της αντιπολίτευσης για ξεχωριστή εξέταση των προσώπων.

    Έτσι, στην πρώτη ομάδα που απάντησε στις ερωτήσεις των Βουλευτών βρέθηκαν οι τρεις πρώην διοικητές της ΕΥΠ και ο παραιτηθείς ΓΓ του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

    Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο άλλοτε εξ απορρήτων του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου στο ερώτημα αν παρακολουθούνταν και άλλα πολιτικά πρόσωπα απάντησε και δεσμεύεται από το απόρρητο της διαδικασίας και συμπλήρωσε ότι δεν λέει ούτε ναι ούτε όχι, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

    Ο αποπεμφθείς διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων ξεκαθάρισε, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ότι δεν ενημέρωνε ποτέ τον πρωθυπουργό ή το Μέγαρο Μαξίμου για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων παρά μόνο για τα αποτελέσματα των ερευνών και αυτό κρινόταν απαραίτητα.

    Δεν μπορεί να προβληθεί απόρρητο ενώπιον της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας υποστήριξε αντίθετα ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Τσίπρα, με τον Γιάννη Ρουμπάτη να διαβεβαιώνει ότι κανένας πολιτικός δεν παρακολουθήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και ο κ. Μητσοτάκης και η οικογένειά του.

    Μετά από ένα διάλλειμα λίγης ώρας το κατώφλι της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πέρασαν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη οι δυο εισαγγελείς που εποπτεύουν την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική και ο διοικητής ΑΔΑΕ.

    Κόντρα για την αντικατάσταση

    Αντικείμενο προς διερεύνηση είναι και τα κακόβουλα λογισμικά τύπου Predator με το ΣΥΡΙΖΑ να βλέπει ενοχή πίσω από την ξαφνική απομάκρυνση του γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνου Τσουβάλα, του διοικητή της αστυνομίας που είχε απομακρύνει από τη θέση του ο Αλέξης Τσίπρας ως υπεύθυνου για την εκκένωση στην τραγωδία στο Μάτι.

    «Φανταζόμαστε ότι οποιαδήποτε υποψία πως όλο αυτό έχει σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παρακράτος Μητσοτάκη με τις υποκλοπές, είναι αποκύημα
    νοσηρής φαντασίας…», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή του, απαντά η Κατεχάκη.

    «Ο κ. Τσίπρας, τέσσερα χρόνια μετά το Μάτι, τέσσερα χρόνια μετά το τηλεοπτικό του σόου πάνω στις στάχτες, την ώρα μάλιστα που υπήρχαν ήδη δεκάδες θύματα, αποφάσισε σήμερα -μέσα από επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την τραγωδία στην Αστυνομία, αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνδέουν ευθέως τον τέως γενικό γραμματέα του υπουργείου με τις προμήθειες της ΕΥΠ και τις εταιρείες που διακινούν τα κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης.

    Η συνεδρίαση της επιτροπής συνεχίζεται με τη δεύτερη ομάδα κληθέντων
    Αυτή την ώρα καταθέτουν άλλα πέντε πρόσωπα που έχουν κληθεί στην επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών.

    Πρόκειται για τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμο, τον επικεφαλής της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, και τους εισαγγελείς Εφετών Κ. Τζαβέλα και Β. Βλάχου, η οποία έδωσε το «πράσινο» φως για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η κα Βλάχου φέρεται να είπε στην επιτροπή ότι γίνεται πάντα ουσιαστικός και έντονος έλεγχος για να δοθεί σχετική έγκριση. Ακόμη, φέρεται να δήλωσε πως το τελευταίο διάστημα είχε απορρίψει πάνω από 140 σχετικά αιτήματα για παρακολουθήσεις και υπογράμμισε πως για να προχωρήσει ένα τέτοιο αίτημα χρειάζεται πέντε υπογραφές.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ