17.5 C
Athens
19 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Oι ανησυχίες του Μάκη Βορίδη για κυβερνοεπιθέσεις στις επόμενες εκλογές


    Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είναι ένας άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις του. Και όσα είπε για τις εκλογές που θα γίνουν τοι 2023 είναι… σημαντικά.

    Είπε, λοιπόν, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ότι η κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο να υπάρξουν κυβερνοεπιθέσεις την περίοδο των εκλογών με στόχο προφανώς να υπάρξει πολιτική ανωμαλία… Όπως είπε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, «έχουμε κάνει αρκετά εκτενή συζήτηση με την υπηρεσία εκλογών για το ζήτημα αυτό». Εξήγησε μάλιστα ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονικοποίηση της διαδικασίας όταν βρισκόμαστε στο εκλογικό τμήμα, επομένως στο εκλογικό τμήμα εξακολουθούν οι καταγραφές να γίνονται χειρόγραφα και εκεί δεν μπορεί να υπάρξει οποιοδήποτε ζήτημα ηλεκτρονικής παρέμβασης.


    «Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους γίνεται η καταγραφή των αποτελεσμάτων, ο πρώτος τρόπος είναι ο χειρόγραφος και εν συνεχεία όλο το υλικό αυτό διαβιβάζεται στο Πρωτοδικείο, το οποίο είναι και το υπεύθυνο για την έκδοση των επισήμων εκλογικών αποτελεσμάτων. Εν τω μεταξύ όμως, για να δει ο πολίτης το αποτέλεσμα στις οθόνες του και να μην περιμένουμε τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου που μπορεί να βγουν 3- 4 μέρες μετά, καθώς γίνεται η επεξεργασία και καταγραφή τους, υπάρχει μια διαβίβαση, η οποία πράγματι γίνεται με κινητά τηλέφωνα από τον εκπρόσωπο της δικαστικής αρχής ανά εκλογικό τμήμα προς το υπουργείο και το υπουργείο συγκεντρώνει τα αποτελέσματα αυτά και είναι οι κάρτες που βλέπετε την ημέρα των εκλογών».

    Υπάρχει, λοιπόν, ένας θεωρητικός κίνδυνος εδώ: είναι ότι θα μπορούσε κάποιος να παρεμβαίνει μήνυμα – μήνυμα, δηλαδή καθώς το μήνυμα διαβιβάζεται από ένα κινητό ή από ένα laptop προς την υπηρεσία των εκλογών, εκεί κάποιος να παρέμβει και να πει ότι αλλάζει το αποτέλεσμα…



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ