Παναγιωτόπουλος: «Αν κριθεί σκόπιμο το σύστημα Patriot μπορεί να επιστραφεί στην Ελλάδα από τη Σαουδική Αραβία»

Δεν απαιτείται μεταβολή της επιχειρησιακής κατάστασης, αλλά, αν κριθεί σκόπιμο, το σύστημα «Patriot» μπορεί να επιστραφεί από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας.

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προβεί σε όλες οι απαραίτητες δράσεις, αναφορικά με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη διαθεσιμότητα των οπλικών συστημάτων, ώστε η αεράμυνα της χώρας να διατηρεί πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα», κατέστησε σαφές ο κ. Παναγιωτόπουλος στην απάντησή του στην ερώτηση της Ελληνικής Λύσης με θέμα: «Επιστροφή του αντιαεροπορικού βεληνεκούς συστήματος ‘‘Patriot”, το οποίο απεστάλη στη Σαουδική Αραβία, λόγω της οξύνσεως της τουρκικής επιθετικότητας».

Συναφώς, «επί του παρόντος, δεν απαιτείται οποιαδήποτε μεταβολή της παρούσας επιχειρησιακής κατάστασης, εντούτοις, σε περίπτωση που η επιστροφή της εν λόγω συστοιχίας κριθεί σκόπιμη, αυτή δύναται να υλοποιηθεί άμεσα», διευκρίνισε περαιτέρω ο υπουργός.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες