21.7 C
Athens
16.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Κρήτη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε «ρημάξει» σπίτια – Στα 100.000 ευρώ η αξία των κλοπιμαίων


    Στην εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε συστηματικά διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια, σε περιοχές της Κρήτης, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων που προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ ταυτοποιήθηκε ένα ακόμη άτομο. Μέσα σε επτά μήνες είχαν κάνει 16 κλοπές και διαρρήξεις.

    Το κατηγορητήριο μάλιστα κάνει λόγο για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι σήμερα.

    Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (15-3), σε Χανιά και Ηράκλειο από αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Χανίων και Ηρακλείου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερεις ημεδαποί ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμα ημεδαπού.

    Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

    Στα 100.000 ευρώ η αξία των κλοπιμαίων

    Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τεσσάρων Ρομά 34, 38, 39 και 46 ετών οι οποίοι είχαν επιδοθεί σε κλοπές και διαρρήξεις, αποσπώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων πλησιάζει τις 100.000 ευρώ.

    Στην εγκληματική ομάδα συμμετείχε ακόμα ένας άντρας 32 ετών, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Η ομάδα των 5 είχε διαπράξει 14 τετελεσμένες κλοπές και διαρρήξεις και ακόμα δύο απόπειρες.

    Κατά την εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για τη σύνθεση, τα χαρακτηριστικά, τη μεθοδολογία δράσης και τις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής ομάδας στην οποία συμμετείχαν ενεργά οι προαναφερόμενοι Ρομά.

    Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ