22 C
Athens
16.1 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Κρήτη: Ένοχος ο 28χρονος για την αποπλάνηση του 11χρονου γιου του αφεντικού του


    Σε ποινή κάθειρξης επτά ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε ένας 28χρονος Αφγανός, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο με τις κατηγορίες της αποπλάνησης σε 11χρονο αγόρι καθώς και της αντίστασης κατά την σύλληψη του στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Τον Μάιο του 2021 είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση έπειτα από καταγγελία του πατέρα του ανήλικου στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.


    Για καιρό είχε ο πατέρας στη δούλεψη του (πρόβατα) τον Αφγανό και κατήγγειλε ότι ο αλλοδαπός εκμεταλλευόμενος την απουσία του την επίμαχη ημέρα και την εμπιστοσύνη της οικογένειας στο πρόσωπο του, παρενόχλησε το 11χρονο παιδί του.

    Με τη βία προσέγγισε ο 28χρονος το παιδί και κατηγορείται ότι το ανάγκασε σε ασελγείς πράξεις. Μάλιστα ο ανήλικος επιχείρησε να αντιδράσει, ωστόσο δεν κατάφερε να τον απωθήσει.

    Όταν το παιδί επέστρεψε σπίτι του εκμυστηρεύτηκε στους γονείς τι του είχε ζητήσει ο 28χρονος βοσκός, περιγράφοντας λεπτομερώς πώς έγινε το περιστατικό και ο πατέρας αμέσως προχώρησε σε καταγγελία στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.


    Βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή ο 28χρονος

    Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου βρέθηκε σήμερα Τρίτη (22/03) ο 28χρονος και προανακριτικά αρνήθηκε την κατηγορία, εμμένοντας στην αθωότητά του.  Μάλιστα επανέλαβε ότι η καταγγελία σε βάρος του είναι στημένη για να μην καταβληθούν τα δεδουλευμένα, ύψους 700 ευρώ.

    Ένοχο τον έκρινε το δικαστήριο κατά συντριπτική πλειοψηφία – μειοψήφησε ένορκος που είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να απαλλαγεί-και του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και έξι μηνών, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

    Ο συνήγορος του 28χρονου Αφγανού, Γιώργος Ζερβός, τόνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι αναμφίβολα σεβαστή, εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση του ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα αναδειχθούν τα πραγματικά περιστατικά και ο εντολέας του θα απαλλαχθεί. Ο 28χρονος επιστρέφει στη φυλακή. Να σημειωθεί ότι καταδικαστική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως έδρας.

     


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ