14.3 C
Athens
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Πακιστάν: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος – Νεκροί οι δύο πιλότοι


    Συνετρίβη ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν σήμερα Τρίτη (22/03) στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο πιλότοι, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της πακιστανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν «το εκπαιδευτικό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στην Πεσαβάρ στη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής ρουτίνας». Δεν αναφέρθηκαν άλλα θύματα ή ζημιές στον τόπο του δυστυχήματος.


    Σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος

    Η πακιστανική Πολεμική Αεροπορία έδωσε εντολή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Τον Μάιο του 2015 ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν διπλωμάτες με σκοπό να επιθεωρήσουν από ψηλά ένα τουριστικό έργο, συνετρίβη με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οι πρέσβεις της Νορβηγίας και των Φιλιππίνων.

    Τον Αύγουστο του ίδιου έτους 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της συντριβής στρατιωτικού νοσοκομειακού ελικοπτέρου. Τρεις μήνες αργότερα, μια πιλότος σκοτώθηκε σε εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας.


     


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ