Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο διαψεύδει τη χρήση βομβών φωσφόρου – Οργή για Μπάιντεν 

ήμερα Παρασκευή (25/03) η Ρωσία διέψευσε κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου, μετά τις κατηγορίες από την Ουκρανία ότι έκανε χρήση βομβών φωσφόρου στο πλαίσιο της στρατιωτικής επέμβασής της στη γειτονική της χώρα εδώ κι έναν μήνα.

«Η Ρωσία δεν παραβίασε ποτέ καμία διεθνή συνθήκη», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο θέμα των κατηγοριών που έχει διατυπώσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Επιπλέον, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων AFP και Reuters, το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι θέλει να «αποσπάσει την προσοχή» από το αμερικανικό πρόγραμμα χημικών και βιολογικών όπλων στην Ουκρανία με τις δηλώσεις του σχετικά με μια πιθανή προσφυγή της Ρωσίας σε χημικά όπλα στην Ουκρανία.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι Αμερικανοί επιχειρούν να αποσπάσουν την προσοχή μιλώντας για μια υποτιθέμενη ρωσική απειλή, με φόντο το σκάνδαλο που προκλήθηκε (…) από τα προγράμματα ανάπτυξης χημικών και βιολογικών όπλων που οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει σε διάφορες χώρες, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου δήλωσε, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους, ότι ο στρατός θα υποβάλει προτάσεις στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με το πώς η Ρωσία θα ενδυναμώσει την άμυνά της ως απάντηση στην ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά της.

Ο Πεσκόφ συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη θέση σχετικά με το αν η Ρωσία θα ανοικοδομήσει ουκρανικές πόλεις, όπως τη Μαριούπολη.

«Τίποτα φοβερό δεν θα συμβεί», εάν η Ρωσία αποβληθεί από την G20

Εξάλλου, το Κρεμλίνο ανέφερε σήμερα ότι τίποτα φοβερό δεν θα συμβεί, εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους καταφέρουν να αποβληθεί η Ρωσία από την Ομάδα των Είκοσι ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G20), διότι πολλά από τα μέλη της G20 βρίσκονται σε οικονομικό πόλεμο με τη Μόσχα έτσι κι αλλιώς.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είπε πως τάσσεται υπέρ του ενδεχομένου η Ρωσία να αποβληθεί από την G20, αφότου έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία.

«Η δομή της G20 είναι σημαντική, όμως υπό τις παρούσες συνθήκες, όταν οι περισσότεροι συμμετέχοντες βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικού πολέμου με εμάς, τίποτα φοβερό δεν θα συμβεί», είπε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους, απαντώντας σε ένα ερώτημα σχετικά με την πιθανή αποβολή της Ρωσίας.

Ο Πεσκόφ είπε, επίσης, ότι ο κόσμος είναι πολύ ευρύτερος από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη και προέβλεψε ότι οι αμερικανικές προσπάθειες να απομονωθεί η Μόσχα, οι οποίες, όπως τόνισε, μέχρι στιγμής είναι μερικώς αποτελεσματικές, θα αποτύχουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένες χώρες υιοθετούν μια πιο νηφάλια προσέγγιση προς τη Ρωσία και δεν γκρεμίζουν γέφυρες μαζί της και η Μόσχα θα οικοδομήσει νέες κατευθύνσεις πολιτικής σε όλους τους τομείς.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom να αποδεχθεί πληρωμές για τις εξαγωγές του φυσικού αερίου σε ρούβλια και πρέπει να επεξεργαστεί το πως αυτό μπορεί να γίνει τις επόμενες τέσσερις ημέρες, σύμφωνα πάντα με το Κρεμλίνο.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες