25.9 C
Athens
25.9 C
Thessaloniki
Κυριακή 19 Μαΐου 2024
More

    Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο πυρηνάρχης Πειραιά βγάζει «λάδι» τον Λαγό για την επίθεση στο «Συνεργείο»



    Για «σκευωρία» και «πολιτική δίωξη» σε βάρος του έκανε σήμερα λόγο, κατά την απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κατηγορούμενος Θ. Μπαρέκας, πυρηνάρχης Πειραιά. Μάλιστα, ο ίδιος, έμμισθο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, έκανε λόγο για “προπαγάνδα” και ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε στημένο το σε βάρος του κατηγορητήριο.
    Έφτασε δε στο σημείο να αποδώσει, την εμπλοκή του στην υπόθεση γιατί κάποιοι “ήθελαν τον Λάγό”, νυν ευρωβουλευτή και προσωπικό του φίλο, όπως τον χαρακτήρισε.
    Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει καταδικασθυεί και για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» είπε: «Θέλουν το Λαγό. Ποιός είναι ο υπεύθυνος βουλευτής στον Πειραιά; Ο Λαγός. Ποιός ενοχλεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος; Ο Λαγός. …».
    Μάλιστα, οι θέσεις αυτές του Θ. Μπαρέκα, προκάλεσαν την αντίδραση της προέδρου της έδρας η οποία του επισήμανε: «Είστε σε δικαστήριο όχι στην τοπική. Μη σχολιάζετε, να απαντάτε σε αυτά που ρωτούν».
    Μιλώντας για την εμπλοκή του στην επίθεση στο “Συνεργείο” και τη καταδίκη του για αυτή, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για “πολιτική δίωξη» σε βάρος του αλλά και για «επίθεση – φάντασμα». Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν υφίστανται οι κατηγορίες, κανείς δεν με αναγνώρισε στο σημείο και απ’ ότι καταλαβαίνω, είναι πολιτική η δίωξη. Όσο για τη φερόμενη επίθεση είναι σύνηθες φαινόμενο να μας κατηγορούν για τα πάντα…».
    Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, οι ερωτήσεις από την έδρα έπεσαν “βροχή” στον κατηγορούμενο:
    Πρόεδρος: Όταν μάθατε για την κατηγορία σε βάρος σας, τί έγινε;
    Κατηγορούμενος: Επικοινώνησα αρχικά με τη δικηγόρο μου και μετά με το Λαγό που έχω και προσωπικές σχέσεις μαζί του. Μου είπε «προσπαθούν να μας χτυπήσουν γιατί είμαστε ψηλά στα ποσοστά». Δεν θυμάμαι αν μίλησα με άλλους βουλευτές, αλλά το κλίμα ήταν «πάνε να μας στήσουν γιατί πάμε καλά στις δημοσκοπήσεις».
    Ερωτηθείς δε για την καταγεγραμμένη συνομιλία μεταξύ του Ιω. Λαγού και άλλου κατηγορουμένου της υπόθεσης με τον πρώτο να ζητά να καθαριστεί το σπίτι του Θ. Μπαρέκα, ο κατηγορούμενος απάντησε: “Υποθέτω ότι ο φόβος του κ. Λαγού έγκειται στο γεγονός ότι βρέθηκε ένας πτυσσόμενος λοστός στα γραφεία του Πειραιά. Δεν θυμάμαι τη συνομιλία… θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Λέει «πήγαινε να πάρεις τα πράγματα από το σπίτι του Μάκη… αδόκιμα πράγματα”.
    Στο δικαστήριο απολογήθηκε σήμερα και ο κατηγορούμενος ο Χρ. Γαλανάκης, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε για πλημμελήματα που σχετίζονται με την επίθεση στο «Συνεργείο». Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, απολογούμενος για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, υποστήριξε πως ο ίδιος ουδέποτε είδε κάποια επίθεση.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ