Χαρδαλιάς: Επισκέφθηκε μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αττική

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα Δευτέρα (11/04) επισκέφθηκε μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αττική.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο κύριος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), το 725 Τάγμα Μηχανικού (725 ΤΜΧ), το 305 Συνεργείο Περιοχής Τεχνικού (305 ΣΠΤΧ), το 784 Τάγμα Μεταφορών (784 ΤΜΕ), το 791 Τάγμα Εφοδιασμού (791 ΤΕΦ), το Τάγμα Υλικών και Πυρομαχικών (ΤΥΛΠ), στο στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Βασίλειου Καποτά», στις Αχαρνές Αττικής, καθώς και το 2ο Αεροπορικό Κέντρο Ελέγχου (2ο ΑΚΕ) στην Πάρνηθα.

Μάλιστα ο υφυπουργός ενημερώθηκε από τους διοικητές για την οργάνωση, την αποστολή, το έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητες των μονάδων.

Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις τους και συνομίλησε με στελέχη, οπλίτες θητείας και πολιτικό προσωπικό.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρακολούθησε επίδειξη των δυνατοτήτων του ΤΕΝΞ

Επίσης, παρακολούθησε επίδειξη των δυνατοτήτων του ΤΕΝΞ, των μέσων-υλικών νέας τεχνολογίας που διαθέτει και επισκέφθηκε το μουσείο, όπου φιλοξενούνται εκθέματα από την πλούσια δραστηριότητά του, τα τελευταία 60 και πλέον έτη.

Ενημερώθηκε για την κοινωνική προσφορά του 725 ΤΜΧ, το επισκευαστικό έργο του 305 ΣΠΤΧ, τις μεταφορικές δυνατότητες και το έργο του 784 ΤΜΕ, τις δυνατότητες αρτοποίησης και παρασκευής διπυρίτη και άρτου του 791 ΤΕΦ, το οποίο καλύπτει όλες τις ανάγκες των στρατιωτικών μονάδων στην Αττική καθώς και για τις διαδικασίες αναπλήρωσης υλικών του ΤΥΛΠ.

Εξάλλου, στο 2ο ΑΚΕ περιηγήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου παρακολούθησε τον τρόπο διεξαγωγής και ελέγχου των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Ποιοι συνόδευσαν τον Νίκο Χαρδαλιά

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν κατά περίπτωση, ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μηχανικού του ΓΕΣ, υποστράτηγος Λεωνίδας Παπαλεωνίδας, ο διοικητής της Διοίκησης Υποστήριξης Βάσης, υποστράτηγος Αθανάσιος Σαπλαούρας και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεωρήσεων του ΓΕΑ, υποπτέραρχος Δημήτριος Διακουμάκος.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες