Πάτρα: Οι αρχές ερευνούν τοξικές ουσίες και στην Μαλένα

Οι αρχές στρέφονται προς την διερεύνηση των θανάτων της Ίριδας και της Μαλένας στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, για την οποία έχει ήδη προφυλακιστεί η μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μάλιστα πολλοί ιατροδικαστές κάνουν λόγο για ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας, ωστόσο βρισκόμαστε εν αναμονή του πορίσματος.

Ερευνούν τοξική ουσία και την Μαλένα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Mega» υπάρχει πλέον ένα νέο σενάριο που ερευνούν οι ιατροδικαστές που ασχολούνται με τον θάνατο της Μαλένας.

Πρόκειται για το ενδεχόμενο να έχει χορηγηθεί τοξική ουσία και στη μικρή Μαλένα. Αυτά προκύπτουν από τα ευρήματα στο συκώτι του κοριτσιού, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις υπόλοιπες παθήσεις που είχε.

Συγκεκριμένα, η μεγάλη αυτή φθορά στο ήπαρ του μικρού κοριτσιού αποδόθηκε λανθασμένα στην ηπατική ανεπάρκεια. Ακόμα, σύμφωνα με την εκπομπή ούτε ο ασφυκτικός θάνατος θα δικαιολογούσε τέτοια φθορά στο ήπαρ της.

Ενδείξεις για δηλητηριώδη ουσία

Παράλληλα, υπάρχουν οι ενδείξεις για δηλητηριώδη ουσία που ενδεχομένως να έχει δράσει για αρκετή ώρα στο ήπαρ του πρώτου κοριτσιού της οικογένειας που έχασε τη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι από τοξική ουσία, την κεταμίνη, έχασε τη ζωή της η Τζωρτζίνα.

Πιθανή εκταφή της Μαλένας

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής δεν αποκλείεται οι αρχές να προχωρήσουν σε εκταφή της Μαλένας, προκειμένου να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της, όπου μπορεί να έχει παραμείνει η εν λόγω τοξική ουσία.

Ο δεύτερος λόγος είναι να ληφθούν περισσότεροι ιστοί, προκειμένου να ελέγξουν αν έχουν μείνει υπολείμματα κάποιας τοξικής ουσίας.

Ιατροδικαστής Κούτσης: Θα πρέπει να ερευνηθούν και τα άλλα περιστατικά

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή οι ιατροδικαστικοί κύκλοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν χορηγηθεί τοξικές ουσίες στην Μαλένα.

«Κλειδί» η εκτεταμένη φθορά στο συκώτι της Μαλένας

Εκείνο που αποτελεί σημείο «κλειδί» είναι η εκτεταμένη φθορά που παρουσίασε το συκώτι της Μαλένας.

Υπάρχουν αναφορές που υποστηρίζουν ότι η εκτεταμένη φθορά που παρουσίασε το ήπαρ του κοριτσιού δεν αποδίδεται σε ασφυκτικό θάνατο και εκτιμούν ότι στην περίπτωση της Μαλένας έχει δράσει τοξικός παράγοντας.

«Από τη στιγμή που έχουμε ανεύρεση της κεταμίνης σε θανατηφόρα ποσότητα προφανώς τα προηγούμενα περιστατικά θα πρέπει να διερευνηθούν στο θέμα της δηλητηρίασης. Το βρίσκω απολύτως συμβατό να υπάρχει χορήγηση τοξικής ουσίας. Αξίζει να γίνει μία επανεξέταση όλων των δειγμάτων», δήλωσε στο Live News ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κούτση, εάν είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην Μαλένα είναι πιθανόν να εντοπιστεί. Ωστόσο ανέφερε πως η τοξική ουσία που ενδεχομένως της χορηγήθηκε θα μπορούσε να είναι άλλη εκτός της κεταμίνης.

Εντύπωση προκαλεί ότι η Μαλένα είχε υποβληθεί σε ηπατολογική εξέταση την ημέρα προτού πεθάνει, με τους γιατρούς να αναφέρουν πως η φθορά στο ήπαρ της δεν οφειλόταν στη θεραπεία της.

«Τα ηπατικά ένζυμα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας ήταν φυσιολογικά, αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας δεν έπασχε το ήπαρ», δήλωσε.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες