19.9 C
Athens
20.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Τέσσερα kill για τον «Balthazar»: Tο παραλήρημα με υπερπτήσεις των Τούρκων και το κυνήγι των F-16 από την Σκύρο


    Τον Ελληνικό ουρανό υπερασπίζονται τέσσερα ακόμη «kill» από τα «γεράκια». Μάλιστα σημειώθηκαν τέσσερις σκληρές αερομαχίες στον ουρανό του βορειοανατολικού Αιγαίου στη Σκύρο.

    Οι αεροπόροι δίνοντας την δικιά τους απάντηση, με επαγγελματισμό και αφοσίωση στο καθήκον αλλά κυνήγησαν μέχρι εκδιώξεως από το Ελληνικό FIR τους εναέριους εισβολείς.


    Και αυτή την μέρα δεν είναι καθόλου παράλογο οι αεροπόροι που είναι στα readiness να περίμεναν πως οι «γείτονες», απόλυτα στηριζόμενοι στα νέα θεμέλια καλής γειτονίας θα προκαλούσαν.

    Οι φρουροί του Αιγαίου δεν ξεχνούν

    Η Σκύρος, αυτή τη φορά με F-16, ήταν που απογειώθηκε πρώτη κι όχι μια φορά για την αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών…Αλλά τις αερομαχίες τα «γεράκια» των readiness, τις μοιράστηκαν με συναδέλφους τους που απογειώθηκαν από μητρική βάση. Οι αερομαχίες αυτές είναι ο φόρος τιμής που καταθέτουν τα «γεράκια»…

    Πατέρας δυο παιδιών, μόλις 34 ετών, αναχαιτιστής της 331 Μοίρας «Θησέας». Επέστρεφε από αναχαίτιση στο βόρειο Αιγαίο, όταν Βορειοανατολικά της Σκύρου, τα νερά του Αρχιπελάγους τον έστειλαν ψηλά, για πάντα.


    Ήταν 12/04/2018, τέσσερα χρόνια πριν, όταν ο Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος με το Mirage 2000-5 δεν χωρίστηκαν ποτέ.

    Οι συνάδελφοί του από την 331 Μοίρα «Θησέας», που πετούσαν φτερό με φτερό με τον δικό τους Γιώργο, έχουν αφήσει από την 3η Απριλίου του 2021 στο διαδίκτυο ίσως το πιο συμβολικό οπτικό υλικό για τον «Balthazar».

    Τέσσερα χρόνια μετά, αυτή η μέρα «σιωπηρά» τιμάται από το σύνολο της Πολεμικής Αεροπορίας. Και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από την πλευρά του πολιτικού προϊσταμένου δεν ξέχασε. Σημειώνει στο μήνυμά του πως «κανείς δεν θρηνεί, αφού ο Σμηναγός Μπαλταδώρος ταυτίστηκε με τα ιδανικά της πατρίδας».

    Τέσσερα χρόνια μετά οι Τούρκοι, προκλητικά αυτή την μέρα, κινήθηκαν στις ίδιες περιοχές, που τότε είχε λάβει εντολή ο «Balthazar» με το εναέριο ζευγάρι του να φτάσει, ν’ αναχαιτίσει κι αν χρειαστεί να εμπλακεί με τα τουρκικά F-16.

     

     


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ