20.9 C
Athens
15.2 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Πάτρα: Οι αντιφάσεις στην ώρα θανάτου της Ίριδας – Τι λέει ο ογκολόγος της Μαλένας για τις εξετάσεις της (βίντεο)


    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, ενώ οι Αρχές εστιάζουν στις αντιφάσεις που υπάρχουν στις καταθέσεις για την ώρα θανάτου της Ίριδας, προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

    Πάτρα: Οι αντιφάσεις στην ώρα θανάτου της Ίριδας

    Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων 21 Μαρτίου 2021: Πιστοποιητικό θανάτου: Ώρα θανάτου αβάπτιστου βρέφους οικογένειας Δασκαλάκη: 11.55.


    Ρούλα Πισπιρίγκου στην Αγγελική Νικολούλη: Η Ίριδα πέθανε 8 με 9 το πρωί. Όταν πήγαμε στο Καραμανδάνειο, δεν μας είπαν οι γιατροί την ώρα. Μόνο η ιατροδικαστής!

    Ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: Όταν η σορός έχει φυλαχθεί σε ψυκτικό θάλαμο και η νεκροτομή γίνεται μετά από αυτή τη διαδικασία, ποτέ και σε καμία περίπτωση ο ιατροδικαστής δεν προβαίνει σε εκτίμηση ώρας θανάτου.

    Δήμητρα Πισπιρίγκου, Α’ Δήλωση στην Ζήνα Κουτσελίνη: Ξυπνήσαμε γύρω στις 10.30 το πρωί. Πήγα στο παιδί και το βρήκα νεκρό!


    Σήμα κέντρου ΕΚΑΒ προς ασθενοφόρο: Ώρα 11.37: Ειδοποιηθήκαμε από μητέρα βρέφους στην οδό Μπιζανίου 27. Δεν έχει αισθήσεις!

    Δήμητρα Πισπιρίγκου, Β’ δήλωση στην Ζήνα Κουτσελίνη: Μπορεί να ήταν και 11.15, δεν θυμάμαι καλά!

    η ίριδα, ένα από τα παιδιά που πέθαναν στην πάτρα
    Η Ίριδα, ένα από τα παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα

    Χρειάστηκαν 7 λεπτά εκείνο το πρωινό, για να φθάσει το ΕΚΑΒ από το κέντρο της Πάτρας στο σπίτι

    Χρειάστηκαν μόνο 7 λεπτά εκείνο το πρωινό, για να φθάσει το ΕΚΑΒ από το κέντρο της Πάτρας στην οδό Μπιζανίου, στο σπίτι της οικογένειας.

    Ο Μάνος Δασκαλάκης, αν και είχε φύγει από το σπίτι, βρισκόταν πολύ κοντά και έφθασε αμέσως, πριν το ασθενοφόρο. Διασώστες σπεύδουν να αναζητήσουν το μωρό. Γονείς και θεία είχαν βγει στον δρόμο αναζητώντας πανικόβλητοι το ασθενοφόρο.

    Η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπαθούσε με ΚΑΡΠΑ να επαναφέρει το βρέφος. Η μικρή Ιριδα όμως, είχε «πετάξει». «Σας παρακαλώ, κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει ένα παιδί», έλεγε ο Μάνος Δασκαλάκης! Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ήδη απομακρυνθεί από το παιδί και σε μια γωνία της κουζίνας έκλαιγε. Με τρόμο παρακολουθούσε τα όσα διαδραματίζονταν και η Τζωρτζίνα!

    Δεν άκουγε την μητέρα της που της έλεγε να πάει στο άλλο δωμάτιο. Οι διασώστες, μαζί και ο γιατρός της Κινητής Μονάδας διαπιστώνουν πως τα άκρα του βρέφους είναι παγωμένα και τα χείλη μελανιασμένα. Ο θάνατος είχε επέλθει ώρα πριν.

    «Γιατί δεν ειδοποιήσατε το ΕΚΑΒ νωρίτερα;», ρωτά ο γιατρός, για να λάβει την απάντηση από τον Μάνο Δσκαλάκη πως «τώρα το είδαμε».

    Η διαδικασία της ανάνηψης ξεκίνησε γρήγορα, αλλά το βρέφος δεν είχε πια ούτε αναπνοή.

    Ο γιατρός ενημερώνει άμεσα το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, να προετοιμαστούν για την ανέλπιστη τελευταία προσπάθεια ανάνηψης της μικρής.

    Ακολουθώντας το ασθενοφόρο με το αυτοκίνητο, Μάνος και Ρούλα, φθάνουν στο Καραμανδάνειο, όπου ομάδα γιατρών και νοσηλευτών παραλαμβάνει το παιδί. Η Ρούλα έκλαιγε συνεχώς. Ο Μάνος ακούει το δυσάρεστο, πως δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν στην ζωή. Ήταν νεκρή, πριν φθάσει στο παιδιατρικό Νοσοκομείο.

    ρούλα πισπιρίγκου και μάνος δασκαλάκης
    Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης

    Η Τσιόλα αποκαλύπτει – Ο Λύτρας διαψεύδει

    Το «σίριαλ» με τον θάνατο της μικρής Ίριδας συνεχίστηκε και χθες, με πρωταγωνιστή τον πρώην δικηγόρο του ζεύγους Δασκαλάκη, Απόστολο Λύτρα, και την ιατροδικαστή Πατρών, Αγγελική Τσιόλα. Ο κ. Λύρας υποστήριξε πως, συνομιλώντας με τρεις από τους εμπλεκόμενους ιατροδικαστές, τον διαβεβαίωναν ότι οι θάνατοι των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα δεν οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια.

    Ο πρώην νομικός σύμβουλος του ζεύγους Απόστολος Λύτρας είπε πως όταν αποκαλύφθηκαν οι αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας, επικοινώνησε με τους ιατροδικαστές Χριστίνα Τσάκωνα, Σωκράτη Τσαντίρη και Αγγελική Τσιόλα (νεκροψία Ιριδας)και τον διαβεβαίωσαν ότι οι θάνατοι των παιδιών δεν οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια.

    Η Αγγελική Τσιόλα παρενέβη άμεσα και σε μήνυμα που απέστειλε είπε: «Όταν είπα στον Απόστολο Λύτρα για ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου, μου είπε ότι αν το αναφέρω αυτό, θα βάλω την κ. Πισπιρίγκου στη φυλακή»! Η κ.Τσιόλα αποκάλυψε ακόμη πως ο δικηγόρος τής ζήτησε να συναντηθούν στην Πάτρα, εκείνη αρνήθηκε και του τόνισε σε όλους τους τόνους πως «τα ευρήματα που έχει δεν είναι μόνο του αιφνίδιου θανάτου, αλλά και της ασφυξίας»!

    Ο Απόστολος Λύτρας διέψευσε ότι είχε τη συγκεκριμένη συνομιλία με την ιατροδικαστή.

    Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι

    Όπως είναι γνωστό, την έρευνα για τον θάνατο της Ίριδας έχουν αναλάβει οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογριάς. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι σύντομα θα έρθει το επόμενο βήμα, πρώτα για το θάνατο του βρέφους και μετά για τη Μαλένα.

    Ο ιδιώτης ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, δήλωσε: «Ακούγαμε στην αρχή, ότι η Τζωρτζίνα ήταν το περιστατικό που ξεκλείδωσε ουσιαστικά και τους άλλους δύο θανάτους. Εάν θέλετε την εκτίμησή μου, ακόμα, και σε δικαστικό επίπεδο, το παιδί το οποίο μας δίνει την καθοριστική βολή στη δράστιδα ή στους δράστες είναι η Ίριδα. Η Ίριδα δεν μπορεί να υποστηριχθεί από κανέναν, ούτε ιατρικό λάθος, ούτε οτιδήποτε άλλο. Είναι ένα παιδί που κατέληξε στο σπίτι. Είναι ένα παιδί που κατέληξε από ξεκάθαρη αιτία θανάτου, την οποία πλέον ειλικρινά δεν θέλω να προκαταβάλω, γιατί έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους πραγματογνώμονες, αλλά θα δείτε ότι στην Ίριδα δεν θα μπορεί να υπάρξει κανένα επιχείρημα, ούτε σε επίπεδο δικαστηρίου, ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο από τη δράστιδα ή τους δράστες».

    η μικρή ίριδα, ένα από τα τρία παιδιά που πέθαναν στην πάτρα
    Η μικρή Ίριδα, ένα από τα τρία παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα

    Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου σημείωσε: «Το υγρό που βρέθηκε στο πανάκι της Ίριδας προέρχεται από τους πνεύμονες και υποδηλώνει πνευμονικό οίδημα. Η διερεύνηση της ανθρωποκτονίας και του τυχαίου γεγονότος σαφώς είναι στο τραπέζι, αλλά έχουμε αρκετά επιμέρους στοιχεία που δεν μπορούν να μας κάνουν να πάψουμε να μιλάμε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται σαφώς για ανθρωποκτονία», κατέληξε.

    Τα στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές στην υπόθεση θανάτου της Μαλένας

    Τα ύποπτα στοιχεία, τα οποία εξετάζουν οι Αρχές στην υπόθεση θανάτου της Μαλένας είναι τα εξής:

    ⦁ Αλλοιώσεις σε συκώτι και νεφρό
    ⦁ Ασφυκτικός θάνατος: Θεωρείται δεδομένος για πολλούς ιατροδικαστές
    ⦁ Το πανάκι στο χέρι του παιδιού
    ⦁ Δύο εκδορές στη μύτη και ένα έκζεμα στο μάγουλο
    ⦁ Τα 35 λεπτά της ώρας, που είναι η διαφορά από την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει πως ειδοποίησε τους γιατρούς στο νοσοκομείο «Ελπίς» μέχρι την ώρα που φτάνουν οι γιατροί.

    «Οι εξετάσεις της Μαλένας ήταν καθαρές, πώς γίνεται να πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια», λέει η ογκολόγος της

    Η ογκολόγος που παρακολουθούσε τη μικρή Μαλένα, δήλωσε ότι «η αιτία θανάτου της δεν ήταν η ηπατική ανεπάρκεια».

    Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η διευθύντρια του ογκολογικού τμήματος του «Αγλαΐα Κυριακού» και ογκολόγος της Μαλένας ήταν ο άνθρωπος που παρακολουθούσε το παιδί τις εννέα ημέρες που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Κατηγορηματικά λέει πως δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια, καθώς δεν υπήρχε καμία λειτουργική βλάβη στο συκώτι της Μαλένας.

     

     

    Όπως είπε, 24 ώρες πριν τον θάνατο είχε γίνει βιοχημικός έλεγχος στο ήπαρ της Μαλένας, ο οποίος είχε βγει καθαρός, ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή είχε άρτια κλινική εικόνα. «Πώς τότε υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια», αναρωτήθηκε ρίχνοντας ουσιαστικά βέλη στην ιατροδικαστή.

    Σε ερώτηση για το αν λόγω της χημειοθεραπείας θα μπορούσε να προκληθεί ηπατική ανεπάρκεια, εκείνη απάντησε: «Ακόμα και παιδιά που κάνουν χρόνια χημειοθεραπεία μπορεί να επηρεάζεται το ήπαρ, όμως έχουν άριστη ηπατική λειτουργία».

    Μάλιστα, ήταν πολύ συγκινητικά τα λόγια της για την Μαλένα: «Μέχρι και την τελευταία στιγμή είχα ένα παιδί άγγελο, ένα παιδί αστέρι, ήταν άρτια η κατάστασή της». Τέλος, η ογκολόγος είπε δυο λόγια για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη: «Οι γονείς δεν μου έδωσαν ούτε λεπτό την εντύπωση ότι δεν ασχολούνταν με το παιδί. Αναμένω να καταθέσω στις αρχές».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ