17.6 C
Athens
14.5 C
Thessaloniki
Σάββατο 27 Απριλίου 2024
More

    Aπονομή μεταπτυχιακών διπλωμάτων στους σπουδαστές της 25ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας της Αστυνομίας


    Σήμερα Παρασκευή (15/04) πραγματοποιήθηκε , η τελετή αποφοίτησης και απονομής των μεταπτυχιακών διπλωμάτων στους 27 σπουδαστές της 25ης εκπαιδευτικής σειράς 2021 – 2022, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Σπουδαστές ήταν ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής και Κυπριακής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ανώτεροι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


    Τα διπλώματα απένειμε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ενώ ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, παρευρέθη στην τελετή και απηύθυνε χαιρετισμό.

    Στην τελετή χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αστυνόμος Β’ Κουρτέσης Αλέξιος, ενώ ο Διοικητής της Σχολής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κολλίντζας, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

    Ποιοι παραβρέθηκαν στην τελετή

    Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Αρχιπλοίαρχος Ι. Σαρηγιάννης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο Υποπτέραρχος Γεώργιος Τσενεκίδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Β΄ Υπαρχηγός, Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Τσελίκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Υποστράτηγος Σπυρίδων Πέτρου και ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αχαρνών, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχαήλ Βρεττός.


    Από την Ελληνική Αστυνομία παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Υποστράτηγος Χρήστος Κονδύλης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Ταξίαρχος Ιωάννης Νταλαχάνης, ως εκπρόσωπος του Προϊσταμένου Κλάδου Τάξης, ο Ταξίαρχος Βασίλειος Κωστούλας, ω ς εκπρόσωπος του Προϊσταμένου Κλάδου Διαχειριστικής-Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, ο Διευθυντής Σπυρίδων Κρεζίας.

    Επιπλέον, παρευρέθηκαν η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Σοφία Λαμπροπούλου, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Υγειονομικού, Υποστράτηγος Αθανάσιος Μπαδέκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Ταξίαρχος Χρήστος Μηλιώτης, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου, Διοικητές των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, διατελέσαντες Διοικητές της Αστυνομικής Ακαδημίας και της Σχολής, καθηγητές της Σχολής, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων και συγγενείς των αποφοίτων.

    Η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας

    Σημειώνεται, ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστολή της είναι η μετεκπαίδευση σε επίπεδο μεταπτυχιακό των Ανώτερων Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς και υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας.

    Η φοίτηση στη Σχολή είναι ακαδημαϊκή διάρκειας έως 8 μηνών και το διδακτικό προσωπικό απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, πανεπιστημιακούς καθηγητές, ακαδημαϊκούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και ειδικούς επιστήμονες του Δημόσιου τομέα.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ