Κύπρος: Απάτη με απλήρωτο delivery 33.000 ευρώ – Χειροπέδες σε έναν άνδρα, αναζητείται μια γυναίκα

Ένα ζευγάρι, 38χρονος και 27χρονη,  στην Κύπρο για σχεδόν ένα χρόνο ξεγελούσαν το σύστημα διαδικτυακών παραγγελιών αλυσίδας εστιατορίων, παραγγέλλοντας φαγητό συνολικής αξίας 33,288 ευρώ, χωρίς ωστόσο να πληρώνουν.

Ωστόσο η υπόθεση καταγγέλθηκε από το διευθυντή αλυσίδας εστιατορίων, όπου σύμφωνα με τον οποίον ανακαλύφθηκε ότι από τις 20 Απριλίου 2021 μέχρι τις 22 Μαρτίου 2022, έγιναν παραγγελίες για παράδοση κατ’ οίκον, συνολικού ύψους 33,288 ευρώ, από χρήστη της διαδικτυακής εφαρμογής της εταιρείας, χωρίς ωστόσο στην πραγματικότητα να καταβάλλεται το οφειλόμενο ποσό.

Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε η ταυτότητα των δύο υπόπτων, οι οποίοι φέρονται να είχαν βρει τρόπο να ξεγελούν το σύστημα διαδικτυακής εξυπηρέτησης πελατών.

Η πλειοψηφία των παραγγελιών καταγράφεται στην επαρχία Λεμεσού, ενώ παραγγελίες φαίνεται να έγιναν κατά διαστήματα και στις επαρχίες Πάφου και Λάρνακας.

Το ΤΑΕ Λεμεσού προχώρησε στη σύλληψη του 38χρονου, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, σε σχέση με αδικήματα που αφορούν απάτη σχετιζόμενη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και αδικήματα του περί καταπολέμησης της απάτης και της πλαστογραφίας μέσων πληρωμής, πλην των μετρητών νόμος.Η 27χρονη εξακολουθεί να καταζητείται.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες