21.5 C
Athens
20.2 C
Thessaloniki
Τρίτη 16 Απριλίου 2024
More

    Ανατροπή στην υπόθεση της Τζωρτζίνας: Χωρίς «θανατηφόρες» ουσίες η δικογραφία


    Αντίθετα είναι τα στοιχεία που διέρρευσαν από την ηλεκτρονική έρευνα που διεξήγαγαν έμπειρα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής, από συσκευές που χρησιμοποιούσε η κατηγορούμενη μάνα της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη και προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου.

    Η εφημερίδα «Πελοπόννησος», παρουσιάζει τα στοιχεία που από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας (μετά την εκταφή), το κινητό της τηλέφωνο και το λάπτοπ που χρησιμοποιούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

    Χωρίς αυθαίρετες παρερμηνείες – αφού η λεπτότητα των στοιχείων… είναι δυνατόν να κάνει τη μεγάλη διαφορά στην έκβαση συμπερασμάτων, χρήσιμων ώστε να φωτιστεί η πολύκροτη διερευνηθείσα υπόθεση- αυτά συμπυκνώνονται στα εξής:

    1. Στις 30 Μαρτίου βρέθηκε αναζήτηση κεταμίνης στο Google, από την ίδια την Ρούλα Πισπιρίγκου, κάτι που επιβεβαιώνει πλήρως τον αρχικό της ισχυρισμό, αλλά και σχετικό δημοσίευμα της «Π» για τα ευρήματα στο τάμπλετ της μικρής Τζωρτζίνας.
    2. Στις 17 Ιανουαρίου βρέθηκε αναζήτηση στο Google για «αναισθητικές ουσίες» και όχι ουσίες, δηλητηριώδη φάρμακα ή οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει θάνατο(!), από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Αυτό καθιστά ψευδές ό,τι περί του αντιθέτου έχει ακουστεί από ΜΜΕ. Η αναζήτηση έγινε, δε, το βράδυ της ίδιας ημέρας που η Τζωτρζίνα υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.

    Η «Μιδαζολαμη» και η «Κεταμίνη»

    Η κατηγορούμενη μπήκε στην 4η κατά σειρά προτεινόμενη ιστοσελίδα, «Βασιλειάδης Medical Books», από τις επιλογές που της έβγαλε το Google, στην αναζήτηση για «Αναισθητικές Ουσίες».

    roula pispirigkou anazhthsh 19 04 2022

    Από τις επιλογές που της έβγαλε το Google, στην αναζήτηση για «Αναισθητικές Ουσίες», η κατηγορούμενη μπήκε στην 4η κατά σειρά προτεινόμενη ιστοσελίδα, «Βασιλειάδης Medical Books». Η Ρούλα Πισπιρίγκου, από εκεί, επέλεξε να διαβάσει μία επιστημονική μελέτη για τις «Αναισθητικές Ουσίες», στην οποία πρώτη-πρώτη ουσία αναφέρεται η «Μιδαζολάμη». Οπως αποδεικνύεται, πρόκειται για την ουσία που χορηγείτο στην Τζωρτζίνα, από τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν και άρα η μητέρα δείχνει να παρακολουθεί την φαρμακευτική της αγωγή.

    Μετά, στη μελέτη υπάρχουν άλλες αντίστοιχες αναισθητικές ουσίες, μεταξύ των οποίων είναι και η… «Κεταμίνη». Ομως, στην περιγραφή όλων αυτών, αναφέρεται η αναλγητική τους δράση, η χορήγηση για αντιμετώπιση πόνου, η πρόκληση αναισθησίας για χειρουργείο… και καμία παρενέργεια ή πιθανότητα πρόκλησης θανάτου! Στα ηλεκτρονικά ευρήματα της ΕΛΑΣ (εντός δικογραφίας) δεν υπάρχει τίποτε άλλο.

    Η κεταμίνη κοντά στην Τζωρτζίνα

    Με 11 μέρες καθυστέρηση (!) απάντησε στην Ανακρίτρια Αθηνών το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», για το αν διαθέτει ή όχι «κεταμίνη», αλλά και το πιο σημαντικό για το εάν χορήγησε τέτοια ουσία στη νοσηλευόμενη Τζωτρτζίνα Δασκαλάκη.

    Σύμφωνα με το απαντητικό έγγραφο που μπήκε στη δικογραφία – και έχει στη διάθεσή της η «Π» – αναφέρει πως πράγματι υπάρχει «κεταμίνη» σε 4 διαφορετικά Τμήματα, μεταξύ αυτών και της ΜΕΘ, αλλά και στο βαλιτσάκι (σάκο) έκτακτης ανάγκης της ΜΕΘ, δηλαδή στον εξοπλισμό που πήραν γιατροί και νοκοκόμοι μαζί τους στο δωμάτιο όταν ειδοποιήθηκαν από τη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι το παιδί υπέστη ανακοπή, για να το αναζωγονήσουν. Η ποσότητα εκεί είναι 500 μιλιγκράμ σε 5 φυαλίδια των 100 μιλιγκράμ έκαστο και το βαλιτσάκι, βρισκόταν… εκατοστά από το παιδί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης!

    Συνοδευτικά, ωστόσο, το Νοσοκομείο στην έγγραφη απάντηση του, αρνείται ότι ο γιατρός χορήγησε την «κεταμίνη» στην Τζωρτζίνα, δηλαδή ναι μεν ήταν εκεί αλλά δεν κρίθηκε σκόπιμη η χρήση της ουσίας.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ