20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Ρωσία: Επτά νεκροί και 20 τραυματίες στη μεγάλη φωτιά σε κτίριο των ενόπλων δυνάμεων


    Τη ζωή τους έχασαν επτά άνθρωποι σήμερα Πέμπτη (21/04) από μια μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα στρατιωτικό ερευνητικό ινστιτούτο στην πόλη Τβερ, 160 χλμ από τη Μόσχα στη Ρωσία, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο μια πηγή.

    Νωρίτερα οι υπηρεσίες διάσωσης έκαναν λόγο για 2 νεκρούς και 20 τραυματίες.

    Εικόνες που εμφανίζουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται πάνω από το επιβλητικό τετραώροφο κίτρινο και καφέ κτίριο του Κεντρικού ινστιτούτου επιστημονικών ερευνών των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

    Πολλοί εργαζόμενοι πήδηξαν από τα παράθυρα για να σωθούν

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που μίλησαν στην τηλεόραση, πολλοί εργαζόμενοι του ινστιτούτου πήδηξαν από τα παράθυρα των πάνω ορόφων για να γλιτώσουν από τις φλόγες που επεκτάθηκαν σε μια έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

    «Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την πυρκαγιά και άλλοι 20 τραυματίστηκαν», δήλωσε μια πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, που επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Επτά τραυματίες νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι τρεις στην εντατική, τόνισε ένας εκπρόσωπος του περιφερειακού νοσοκομείου του Τβερ σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS.

    Σε φθαρμένη ηλεκτρική καλωδίωση του κτιρίου η φωτιά

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά μπορεί να οφείλεται στην φθαρμένη ηλεκτρική καλωδίωση του κτιρίου, ανέφερε το TASS.

    Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το ινστιτούτο ασχολείται ειδικότερα με την έρευνα που σχετίζεται με τη ρωσική αεροδιαστημική άμυνα, καθώς και την ανάπτυξη νέων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

    Θανατηφόρες πυρκαγιές, συχνά λόγω κακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ή αδυναμίας συμμόρφωσης με τα πρότυπα ασφαλείας, είναι συχνές στη Ρωσία.

     


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ