23.6 C
Athens
22.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Μπαράζ διαρρήξεων και κλοπών σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης – Ανενόχλητος και δίχως να κρύβεται «μπουκάρει» σε καταστήματα


    Μπαράζ διαρρήξεων και κλοπών σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες από συγκεκριμένο άτομο. Ο δράστης μπουκάρει ανενόχλητος σε μαγαζιά και χωρίς, μάλιστα, να κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, τα οποία έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.
    Ο δράστης εισέβαλε σε δύο καταστήματα στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, ενώ χτύπησε ξανά την Πέμπτη και σε κατάστημα στην Πολίχνη.
    Μιλώντας στη Voria.gr, ο Τάσος Γεωργόπουλος, ιδιοκτήτης καταστήματος υπόδησης στην οδό Εγνατία 21, αναφέρει ότι ο δράστης προσπάθησε να διαρρήξει το κατάστημα περίπου στις 12:30 τη νύχτα, και προκάλεσε φθορές στις κλειδαριές καθώς και σε ένα μικρό κομμάτι της τζαμαρίας.
    Ωστόσο, ο διαρρήκτης δεν κατόρθωσε να εισβάλει στο κατάστημα και, όπως σημειώνει ο κ. Γεωργόπουλος, φέρεται να συνέχισε τις προσπάθειες του λίγο αργότερα σε διαφορετικό κατάστημα στο κέντρο της πόλης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, o άνδρας, που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, προχώρησε τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα και στη διάρρηξη ενός ζαχαροπλαστείου στην οδό Αντιγονιδών, από όπου και απέσπασε χρηματικό ποσό. Ο δράστης έχει πάλι καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας να εισβάλει ανενόχλητος στο κατάστημα, να αδειάζει ό,τι μπορεί από την ταμειακή μηχανή και να τρέπεται άμεσα σε φυγή, όταν αρχίζει να χτυπά ο συναγερμός του ζαχαροπλαστείου.
    Τέλος, την Πέμπτη το πρωί ο δράστης ξαναχτύπησε, αυτήν τη φορά σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης.
    Συγκεκριμένα, ο άνδρας παραβίασε στις 7:45 στην Πολίχνη ένα κατάστημα διακοσμητικών και μοναδικών χειροποίητων αντικειμένων. Πρόκειται για μία πολυσύχναστη περιοχή, κάτι που, ωστόσο, δεν προκάλεσε καμία ταραχή στον δράστη, ο οποίος έχει απαθανατιστεί ξανά στις κάμερες ασφαλείας να παραβιάζει τον νόμο.
    Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο δράστης προσπάθησε στην αρχή να σπάσει με λοστάρι την κλειδαριά του τρίτου καταστήματος. Έπειτα, έσπασε μέρος της τζαμαρίας και έτσι κατάφερε μετά να απασφαλίσει και την κλειδαριά. Από το κατάστημα έκλεψε ένα μικρό χρηματικό ποσό, περίπου 20-30 ευρώ, και μόλις χτύπησε ο συναγερμός τράπηκε, και σε αυτήν την περίπτωση, άμεσα σε φυγή. Ο καταστηματάρχης ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές για το συμβάν και κατέθεσε μήνυση.

    Αξίζει να σημειωθεί πως ο δράστης και στις τρεις περιπτώσεις φαίνεται να φοράει την ίδια ενδυμασία, μέχρι και το ίδιο καπέλο, και δεν κάνει καμία προσπάθεια να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. «Είμαι σίγουρος ότι η αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, αλλά το θέμα κολλάει στη Δικαιοσύνη, καθώς, αφού συλληφθούν, οι δράστες αφήνονται ελεύθεροι μετά από 2-3 μήνες με αναστολή», επισημαίνει ο κ. Γεωργόπουλος, ο οποίος προσθέτει ότι «πριν ακόμη φύγουμε εμείς από τα δικαστήρια, φεύγουν αυτοί (σ.σ. οι δράστες)».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ