11.4 C
Athens
11.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Πάτρα: Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα σπάει την σιωπή της – «Εγώ πήγα στην Εισαγγελία και ξεκίνησε η έρευνα για τα τρία νεκρά παιδιά»


    Νέα «ανατρεπτικά» στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα σχετικά με τον θάνατο της μικρής Ίριδας, ενώ θα «φωτίσει» πολλές κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης στην Πάτρα.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα του pelop.gr, δεν είναι κανείς άλλος σε θέση να γνωρίζει αυτά που ξέρει η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα και δεν πρόκειται να πει «άλλα» από αυτά που διαπίστωσε όταν διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στην Ίριδα.


    Άλλωστε, η έκθεσή της θεωρείται πλήρης και εμπεριστατωμένη αν ληφθεί υπόψη πως όταν τη συνέταξε δεν είχε στη διάθεσή της τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και του γονιδιακού ελέγχου του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

    Ιατροδικαστής Τσιόλα: «Εγώ πήγα στην Εισαγγελία και ξεκίνησε η έρευνα για τα τρία νεκρά παιδιά»

    «Δυο μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, πριν βγουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, εγώ ήμουν αυτή που πήγα στην Εισαγγελία Πατρών και εξέφρασα τον προβληματισμό μου για τον θάνατο των παιδιών. Πρότεινα συνδυαστική μελέτη των περιστατικών. Από την Τζωρτζίνα, στην Ίριδα και μετά στη Μαλένα. Δεν μου κόλλαγε ο τρόπος που πέθαναν», δήλωσε η κυρία Τσιόλα, όπως μετέδωσε το Star, πριν από δύο ημέρες.

    «Τρεις υποθέσεις. Τρία παιδιά σε τρία χρόνια. Επέμεινα στις αρχές ότι αν εξετάσουμε ένα ένα τα περιστατικά δεν θα οδηγούσαν στο θάνατο. Οι γιατροί πάνω από την Τζωρτζίνα ήταν κορυφαίοι. Στις καταθέσεις τους θα πρέπει να πουν ότι το παιδί δεν μπορούσε να φύγει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο ιατροδικαστής είναι η τελευταία τρύπα της βελόνας».


    Ωστόσο, συνάδελφοί της υποστηρίζουν ότι η ερμηνεία της νεκροψίας στην Ίριδα δεν έριξε το απαραίτητο φως στην υπόθεση και δεν κινητοποίησε τις αρχές. «Δυστυχώς, υπήρχε μη ορθή ερμηνεία του αποτελέσματος των ιστολογικών εξετάσεων, χωρίς να γίνει περαιτέρω ανάλυση των ευρημάτων. Απ’ ότι έχει προκύψει με βάση τις φωτογραφίες βγαίνει ότι είναι ασφυκτικός ο θάνατος. Άρα η αιτία του θανάτου είναι ασφυξία και το είδος του θανάτου είναι εγκληματική ενέργεια», λέει η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη στο Star.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ