Συμμετοχή στελεχών της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ στην άσκηση Swift Response 2022

Στην πολυεθνική εκπαιδευτικής άσκηση Swift Response 2022 συμμετέχουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η οποία διεξάγεται στην Krivolak Training Area της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας από το Σάββατο 7 έως την Παρασκευή 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), η Swift Response 2022 αποτελεί μέρος της ευρύτερης διακλαδικής πολυεθνικής άσκησης Defender Europe 2022 την οποία σχεδιάζει και πραγματοποιεί το United States Army Europe and Africa (USAREUR-AF), με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, της Γαλλίας, της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των ΗΠΑ, της Ιταλίας και του Μαυροβουνίου.

Σκοπό της Swift Response 2022

Σκοπός της Swift Response 2022, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι η συνεκπαίδευση σε επιχειρήσεις τακτικού επιπέδου που περιλαμβάνουν αεροκίνηση και αναγνωρίσεις υποστήριξης αερομεταφερόμενων τμημάτων με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της διαλειτουργικότητας και της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων σε διασυμμαχικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση με αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Την Κυριακή 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών με συμβολική πτήση σχηματισμού ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πάνω από την Krivolak Training Area.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες