19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Μονεμβασιά: Αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης υπέβαλε ο 52χρονος


    Ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ο οποίος είναι ο συνήγορος του 52χρονου που κατηγορείται ότι παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και σκότωσε δύο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μηχανή, το περασμένο Σάββατο στη Μονεμβασιά.

    Συγκεκριμένα ο κύριος Κούγιας ζητεί να διαπιστωθεί η ψυχική κατάσταση του κατηγορουμένου και συγκεκριμένα η διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών του, η οποία δεν του επιτρέπει να αντιληφθεί τη σε βάρος του ποινική διαδικασία.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κύριος Κούγιας «η κατάσταση διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών του κατηγορουμένου προκύπτει από το πλήθος των μαρτυρικών καταθέσεων που υπάρχουν ήδη στη δικογραφία, καθώς όλοι οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους αναφέρουν έναν άνθρωπο που μέχρι τις 22.00 του προηγουμένου Σαββάτου, έχαιρε της εκτιμήσεως όλης της περιοχής, δεν είχε πειράξει ούτε ένα μυρμήγκι, είχε το προφίλ ενός ευγενούς ανθρώπου με καλοσύνη που είχε αφιερώσει τη ζωή του στη φροντίδα των υπερήλικων γονέων του και γι’ αυτό δεν είχε δημιουργήσει δική του οικογένεια, ενώ από τους γονείς του η μητέρα του πάσχει από διπολική διαταραχή, ανίατη ψυχιατρική πάθηση που εκδήλωσε σχεδόν στην ίδια ηλικία με αυτήν που βρίσκεται σήμερα ο κατηγορούμενος.

    Σε αντιδιαστολή όλων αυτών, διαβάζοντας αυτή τη δικογραφία και αυτές τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν ληφθεί από τρίτους, άσχετους με τον κατηγορούμενο, ανθρώπους, διαπιστώνουμε ότι περιγράφουν όλοι μια εκτός λογικής συμπεριφορά του ανθρώπου αυτού, τουλάχιστον 24 ώρες πριν από το έγκλημα…».

    Ο κατηγορούμενος αδυνατεί να επικοινωνήσει λογικά με τον δικηγόρο του

    Μάλιστα ο κύριος Κούγιας επαναλαμβάνει την αδυναμία του κατηγορούμενου να επικοινωνήσει λογικά με τον δικηγόρο του είτε με τους αστυνομικούς που τον φυλάσσουν στο αστυνομικό τμήμα Σκάλας. Μάλιστα όπως λέει, για λόγους ασφαλείας, τον είχαν οδηγήσει στο δημόσιο νοσοκομείο Σπάρτης.

    Τέλος  ζητεί από την ανακρίτρια τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης διατάσσοντας τη μεταγωγή του 52χρονου στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, προκειμένου να βεβαιωθεί η ψυχική του κατάσταση, να διερευνηθεί η διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών και να διαπιστωθεί η ψυχική νόσος από την οποία πάσχει, αλλά και η αδυναμία του να αντιληφθεί τη σε βάρος του διαδικασία.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ