20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Τσούνη – Τι συζήτησαν


    Με τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ Τζωρτζ Τζέιμς Τσούνη συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σήμερα Τετάρτη (11/05),

    Σημειώνεται ότι στην συνάντηση ήταν παρών και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

    Σε εγκάρδιο κλίμα οι συνομιλίες – Τι συζητήθηκε

    Κατά τις συνομιλίες που έλαβαν χώρα σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, αναδείχθηκε το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδος και Η.Π.Α, η οποία εδράζεται σε κοινές αξίες και ισχυρή φιλία μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η σημασία της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και ο ρόλος της Ελλάδας ως σταθερού, αξιόπιστου και διαχρονικού συμμάχου των ΗΠΑ για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

    Συζητήθηκαν, επίσης, η κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και υπογραμμίστηκε η ανάγκη πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας, ως θεμελιώδους προϋπόθεσης για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και συνεργασίας.

    Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε, επίσης, ο σημαντικός ρόλος της ομογένειας στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ