20.7 C
Athens
19.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Χανιά: «Στον αέρα» η δίκη του κτηνοτρόφου για την δολοφονία του κυνηγού – Γιατί αναβλήθηκε


    Αναβλήθηκε η δίκη για το φονικό στο Μπαλί Μυλοποτάμου, η οποία διεξάγεται από τον περασμένο Απρίλιο στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά.

    Σύμφωνα με το zarpanews, η δίκη επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα, μετά την αναβολή του Δεκεμβρίου, ωστόσο, αποφασίστηκε να αναβληθεί επ’ αόριστον. Ο λόγος αφορούσε προσωπικό πρόβλημα ενός εκ των ενόρκων.

    Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε να μην γίνει αναβολή αλλά διακοπή της δίκης με το επιχείρημα ότι η υπόθεση έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. «Το οποιοδήποτε πρόβλημα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο διακοπής» είπε ο Γιώργος Περράκης, αφήνοντας αιχμές για την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας.


    «Η άλλη πλευρά επιδιώκει να μην εκδικαστεί η υπόθεση για να μην ανατραπεί μια άδικη απόφαση» πρόσθεσε, τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος παραμένει κρατούμενος όλο αυτό το διάστημα που η δίκη δεν ολοκληρώνεται χωρίς δική του υπαιτιότητα.

    Υπενθυμίζεται ότι το φονικό έγινε στις 16 Νοεμβρίου του 2019. Ο 49χρονος είχε πάει για κυνήγι μαζί με άλλα άτομα όταν ο σκύλος του μπήκε στο μαντρί του 45χρονου (τότε) κτηνοτρόφου. Ακολούθησε έντονη λογομαχία με συνέπεια και οι δύο να βγάλουν όπλα και να πυροβολήσουν ο ένας τον άλλον, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 49χρονου κυνηγού, όπως αναφέρει το zarpanews.


    O 45χρονος -τότε κτηνοτρόφος- υποστήριξε μέσω του συνηγόρου του ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει το θύμα και δήλωσε πως το σκυλί του 49χρονου μπήκε στον χώρο του και επιτέθηκε σε δικό του ζώο και ότι ο ίδιος πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον δράστη, ο κυνηγός πυροβόλησε εναντίον του και αφού τον τραυμάτισε, εκείνος ανταπέδωσε τα πυρά, χτυπώντας τον θανάσιμα.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ