18.7 C
Athens
19.5 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Ολομέλεια Εφετών: Εντός Νοεμβρίου η απόφαση για το αν θα φύγει από την Τουλουπάκη η δικογραφία για Novartis


    Διαψεύδουν δικαστικές πηγές τα όσα φέρεται να κατέθεσε χθες στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis στην Ελλάδα Κων. Φρουζής.
    Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, οι ισχυρισμοί του Κ. Φρουζή ότι δέχθηκε πιέσεις από την επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου να καταθέσει για εμπλοκή πολιτικών προσώπων και ο ίδιος να τεθεί σε καθεστώς προστασίας, δεν μπορούν να έχουν βάση.
    Και αυτό γιατί, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis είχε καταστεί ήδη κατηγορούμενος – όπως σημείωναν οι ίδιες εισαγγελικές πηγές – από τον Φεβρουάριο του 2018 και άρα στην «άτυπη συνάντηση» που υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε με την εισαγγελέα Διαφθοράς, η τελευταία δεν θα μπορούσε να τον πιέσει για κάτι τέτοιο, αφού δεν επιτρέπεται κατηγορούμενος να μετατραπεί σε προστατευόμενος μάρτυρας.
    Την ίδια ώρα, εντός του Νοεμβρίου ενδέχεται να κριθεί το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτα, για σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου να αποφασιστεί αν θα αναλάβει εφέτης ανακριτής όλες τις εκκρεμείς δικογραφίες για τη Novartis. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγεται και ο φάκελος που χειρίζεται η κυρία Τουλουπάκη.
    Η συνεδρίαση της Ολομέλειας Εφετών έχει οριστεί για τις 21 Νοεμβρίου και αν τότε δεν ληφθεί απόφαση για τον αν θα οριστεί εφέτης – ανακριτής, θα ακολουθήσει και νέα σύγκλησή της εντός του τρέχοντος μηνός.
    Διαβάστε επίσης: Παραγγελία Τουλουπάκη για άσκηση κακουργηματικής δίωξης στον Λοβέρδο



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ