25.4 C
Athens
21.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024
More

    Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος της Μποτσουάνα


    Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο πρόεδρος της Μποτσουάνας, της μίας από τις δύο χώρες μαζί με τη Νότια Αφρική, στις οποίες ταυτοποιήθηκε η μετάλλαξη Όμικρον, και τέθηκε σε απομόνωση.
    Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρει ότι «Ο πρόεδρος δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα και έχει τεθεί υπό στενή ιατρική παρακολούθηση». Μάλιτσα προστίθεται ότι ο Μοκγκουίτσι Μσίσι διαγνώσθηκε θετικός σε έλεγχο ρουτίνας. Ο αντιπρόεδρος Σλάμπερ Τσογκουάνε θα αναλάβει προσωρινά και μέχρι νεωτέρας τα προεδρικά καθήκοντα, διευκρίνισε η κυβέρνηση.
    Πολύ μεταδοτική η μετάλλαξη Όμικρον – Φόβοι για αντίσταση στα εμβόλια
    Η πολύ μεταδοτική αυτή μετάλλαξη, η οποία φέρει πολλές μεταλλάξεις που δημιουργούν φόβους για αντίσταση στα εμβόλια, ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου στην Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική.
    Η Μποτσουάνα, η οποία ανακοίνωσε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι καταγράφει «άνοδο του αριθμού των μολύνσεων», αριθμούσε σχεδόν 220.000 κρούσματα και πάνω από 2.400 θανάτους την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο πρόεδρος περιέγραψε στην ομιλία του για το τέλος της χρονιάς «μια παραλλαγή που μεταδίδεται σαν μια γραμμή από πυρίτιδα».
    Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πρόσφατα πως αρχίζουν την εκστρατεία των αναμνηστικών δόσεων για τους ήδη εμβολιασμένους και πως μειώνουν στα 12 έτη την ηλικία του εμβολιασμού. Στο τέλος Δεκεμβρίου, το 43% του πληθυσμού των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων της Μποτσουάνας ήταν πλήρως εμβολιασμένο.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κορονοϊός: «Σαρώνει» η μετάλλαξη Όμικρον – 36.246 νέα κρούσματα, 78 νεκροί, 615 διασωληνωμένοι
    Φιέστα Πακιστανών στο Σύνταγμα την Πρωτοχρονιά: Η «συγγνώμη» της κοινότητας άργησε 3 μέρες
    Μετάλλαξη Όμικρον: Σχεδόν 4 φορές πιο μεταδοτική σε εμβολιασμένους – Πιο προστατευμένοι όσοι έχουν κάνει τρίτη δόση
    «Εκείνη την εποχή ήθελα μία σεξουαλική διέγερση» – Τι ισχυρίστηκε ο Παναγιωτόπουλος για την ανάρτηση των ροζ βίντεο
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ