18.1 C
Athens
18.8 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Μεγάλος πειρασμός να προκήρυσσα εκλογές, για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας»


    Ένταση υπήρξε στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον οικονομικό προϋπολογισμό του 2022, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά από τον πρωθυπουργό της χώρας να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές.
    Παράλληλα υπήρξε και επεισόδιο ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Γιώργο Γεραπετρίτη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί από τη Βουλή.
    Λίγη ώρα αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής και απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα:
    «Εάν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που θα είχε ουσιαστικό όφελος από τις πρόωρες εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς κ. Τσίπρα αλλά εγώ. Και στο παρελθόν ουκ ολίγες ευκαιρίες για να πάω σε πρόωρες εκλογές με το αποτέλεσμα για την παράταξη μας να ήταν καλύτερο από τις εκλογές του 2019. Δεν το έκανα, δεν είμαστε το ίδιο, γιατί μας χωρίζει μια άβυσσος ευθύνης απέναντι στις ανάγκες της χώρας.
    Θα ήταν μεγάλος πειρασμός να προκήρυσσα εκλογές σήμερα μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας. Έχω εξήγηση γιατί ζητήσατε εκλογές σήμερα- όχι γιατί πιστεύετε πως θα είστε πρώτο κόμμα αλλά γιατί φοβάστε πως όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να γίνετε τρίτο κόμμα, δίπλα σας είναι η αιτία.
    «Εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους»
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και το πότε θα γίνουν εκλογές, τονίζοντας προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας, είτε το ζητάτε, είτε όχι.
    Είστε ακόμη μία φορά στο περιθώριο της κοινωνίας.
    Αναρωτιέμαι, με όλους αυτούς τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος έχετε καμία σχέση με όλα όσα λέτε; Τα ίδια λένε και αυτοί. Τις ίδιες ακραίες απόψεις.
    Στο περιθώριο της κοινωνίας είστε μια ακόμη φορά. Το Σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια το πού ξεκινούν και πού σταματούν τα δικαιώματα των πολιτών. Στις εκλογές οι πολίτες θα κάνουν την επιλογή τους, ο κυρίαρχος λαός θα κάνει την επιλογή του.
    Εάν εσείς θέλετε να οδηγήσετε την χώρα σε εξάρσεις και ανένδοτους, έχετε το δικαίωμα να το κάνετε, εσείς θα καταδικαστείτε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».
    «Το αναπτυξιακό άλμα δεν προέκυψε τυχαία»
    Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2022 πως η ελληνική οικονομία έχει καταγράψει ανάπτυξη 9,3% στο 9μηνο, την τρίτη καλύτερη στην Ευρωζώνη: «Κατέρρευσε η αντιπολίτευση της καταστροφής.
    Η πολιτική μας μετέτρεψε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και ξεπέρασε τις προσδοκίες. Πράγματι η κυβέρνηση έπεσε έξω στους υπολογισμούς της, άλλα έπεσε έξω προς τα πάνω, με ένα αναπτυξιακό άλμα, που δεν προέκυψε τυχαία, αλλά ήλθε ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής, που μετέτρεψε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και έτσι ξεπέρασε τις προσδοκίες».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Αποκλειστικό «L&O»: Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη ληστή στη Νέα Ιωνία – Ξέφυγαν τρεις με 70.000 ευρώ
    Νέες αποκαλύψεις για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο: Πώς έπεισε την πρώην σύντροφό του να γυρίσουν τα ροζ βίντεο
    H Ελλάδα κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για το 2021!
    Έκτακτη έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού – Βρέθηκαν μαχαίρια, κινητά και αλκοόλ (εικόνες)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ