18.1 C
Athens
18.8 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Οι επιθέσεις ακραίων ισλαμιστών σε Γαλλία και Βέλγιο «προβληματίζουν» την ΕΛ.ΑΣ. – Τα μέτρα και οι «μοναχικοί λύκοι»


    Οι συνεχείς συσκέψεις και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει σε υψηλόβαθμα στελέχη της Κανελοπούλου, η ολοένα αυξανόμενη ακραία ισλαμιστική σε χώρες της Ευρώπης.
    Ήδη από το πρώτο «χτύπημα» στη Νίκαια της Γαλλίας και τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί, είχαν ληφθεί κάποια μέτρα φύλαξης Γαλλικών στόχων στην χώρα μας.
    Μετά όμως και το νέο χτύπημα στην Βιέννη της Αυστρίας, η ΕΛ.ΑΣ. επεξεργάζεται ένα νέο σχέδιο φύλαξης «ευαίσθητων στόχων», κτηρίων και προσώπων υπό την απειλή ενδεχόμενων ενεργειών.
    Στο πλαίσιο αυτό πάρθηκε η απόφαση μετά το αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή, να αυξηθούν τα αστυνομικά μέτρα σε κτήρια Γαλλικών συμφερόντων στην χώρα, όπως η Πρεσβεία, το Γαλλικό ινστιτούτο αλλά και εταιρείες Γαλλικών συμφερόντων.
    Εκτός από την αύξηση των πεζών περιπολιών, ζητήθηκε να αυξηθεί η επιτήρηση τους από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ΔΡΑΣΗ.
    Παράλληλα σημαντικό ρόλο στο σχέδιο αποτροπής τυχόν επιθετικών ενεργειών ακραίων ισλαμιστών σε Ελληνικό έδαφος παίζουν τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ και της Κρατικής ασφάλειας σε πληροφοριακό επίπεδο, από φανερούς και κρυφούς τόπους λατρείας.
    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει σε αυτό το επίπεδο, ενέργειες στις οποίες ενδέχεται να προβούν» μοναχικοί λύκοι» στο όνομα του Αλλάχ.
    Άλλωστε προ ολίγον ημερών, μερίδα «οργισμένων» μουσουλμάνων συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και έκαψαν αφίσες του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, αλλά και σημαίες της Γαλλίας.
    Στο «κάδρο» των μέτρων της Ελληνικής Αστυνομίας, μπαίνουν και κτίρια Αυστριακού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις μετά το μακελειό με τους 4 νεκρούς απο πυρά ακραίου ισλαμιστή την Βιέννη.
    Ζητούμενο βέβαια για τα επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, εκτός των κτιρίων, είναι και η αύξηση της φύλαξης και προσώπων από διπλωματικές αποστολές.
    Ζητούμενο βέβαια στον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ είναι οι ανθρώπινοι πόροι, καθώς τα αστυνομικά τμήματα που έχουν επιφορτιστεί με την φύλαξη των στόχων, παρατηρείται «λειψανδρία και υποστελέχωση» όπως σημειώνουν στο L&O αστυνομικές πηγές.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ