15.7 C
Athens
15.4 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Ίλιον: Απύθμενο θράσος από τον κατηγορούμενο – Προκαλεί ο διάλογος του με τον 15χρονο – «Είσαι τρελός»


    Το φως της δημοσιότητας είδαν τα μηνύματα που αντάλλαξε ένας από τους κατηγορούμενους του βιασμού στο Ίλιον με τον 15χρονο καταγγέλλοντα, που υπέστη τα περιστατικά φρίκης από τον Σεπτέμβριο του 2022 μέχρι τον Νοέμβριο του 2022. Στα μηνύματα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ο κατηγορούμενος προσπαθεί να τον πείσει ότι δεν ήταν ανάμεσα στους δράστες. Ο ίδιος, στο μήνυμά του στον 15χρονο, αναφέρει για ποιο λόγο «έχει χρέωμα», καθώς όπως του είπε δεν υπήρχε καν στο βίντεο. Τον ρώτησε, μάλιστα, αν έχει κάποιο πρόβλημα μαζί του.

    Ο ίδιος, σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του STAR, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον εαυτό του, απάντησε στον 15χρονο μαθητή ότι δεν τον είχε στόχο ποτέ. Τα γραφόμενά του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του καταγγέλλοντα 15χρονου, ο οποίος του απάντησε να μην τον κοροϊδεύει. Του «θύμισε» μάλιστα και ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο σχολείο που πήγαινε ο 15χρονος, όταν και είχε έρθει και είχε αποκαλύψει σε μαθητές του σχολείου του ότι έγιναν οι αποτρόπαιες πράξεις. Ο κατηγορούμενος, στη συνέχεια, παραδέχθηκε ότι το είπε μόνο σε ένα άτομο, χωρίς να δείξει το βίντεο.


    Ο 15χρονος αντέδρασε εκ νέου, λέγοντάς του ότι τον θυμάται ότι ήταν παρών στο περιστατικό. Τότε, με περίσσιο θράσος προσπάθησε να «βγάλει» τρελό τον νεαρό μαθητή, λέγοντας του «αν πάει καλά και αν είναι τρελός».

    Ο διάλογός τους

    Κατηγορούμενος: Αδερφέ, εγώ χρέωμα γιατί έχω; Δεν υπήρχα στο βίντεο καν. Έχεις κάποιο πρόβλημα μαζί μου;

    Καταγγέλλων: Γενικά με αυτά που γίνονταν και όσους τα έκαναν έχω.


    Κατηγορούμενος: Εντάξει, προσωπικά μαζί μου λέω.

    Καταγγέλλων: Εσύ θες να μου πεις ότι δεν το έκανες ποτέ;

    Κατηγορούμενος: Γιατί ρε αδερφέ, εγώ δεν σε είχα στόχο ποτέ.

    Καταγγέλλων: Μη με κοροϊδεύεις κι εσύ τώρα.

    Κατηγορούμενος: Όχι ρε, δεν σε κοροϊδεύω.

    Καταγγέλλων: Δεν θυμάσαι στο σχολείο όταν είχες έρθει, έλεγες για αυτό που είχε γίνει σε παιδιά της τάξης μου;

    Κατηγορούμενος: Τι; Πότε;

    Καταγγέλλων: Όταν είχες έρθει στο σχολείο.

    Κατηγορούμενος: Σε έναν το είπα, δεν έχω δείξει σε κάποιον το βίντεο, δεν το είχα καν.

    Καταγγέλλων: Συμμετείχες κι εσύ, μη μου λες ότι δεν συμμετείχες. Το θυμάμαι πολύ καλά.

    Κατηγορούμενος: Τι λες ρε; Πας καλά; Είσαι τρελός;

    12 οι εμπλεκόμενοι ανήλικοι στην υπόθεση

    Ως μία κατάσταση που άρχισε ως… πλάκα αλλά στη συνέχεια «ξέφυγε» φέρεται να έχουν χαρακτηρίσει οι εμπλεκόμενοι ανήλικοι μαθητές, την υπόθεση βιασμού του 15χρονου στο Ιλιον. Συνολικά πέντε έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, ένας έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενώ στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται συνολικά 12 άτομα, αγόρια και κορίτσια, όπως ανέφερε ο δικηγόρος ενός από τους κατηγορούμενους. Σήμερα, Τετάρτη, ένας ακόμη θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για να απολογηθεί, ενώ όπως ανέφερε το Reader αναμένονται ακόμη έξι εντάλματα σύλληψης.

    Ολοι οι ανήλικοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες: συμμορία, ομαδικός βιασμός κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία. «Το παιδί αυτό δεν έχει συμμετοχή στο βίντεο, είναι απλός θεατής. Όχι ότι αυτό δεν έχει απαξία, αλλά είναι απλός θεατής. Τα ναρκωτικά δεν βρέθηκαν στο σπίτι του παιδιού που υπερασπίζομαι, βρέθηκαν στο σπίτι ενός άλλου από την παρέα που τα δικαιολόγησε, γιατί ο πατέρας του έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας από ένα εργατικό ατύχημα, και στο πλαίσιο της φέρεται να μπορεί να κάνει τέτοια χρήση. Τα ναρκωτικά και οι ζυγαριές ακριβείας βρέθηκαν σε διαφορετικά σπίτια» ανέφερε μεταξύ άλλων στο MEGA ο δικηγόρος του ενός κατηγορουμένου, Εμμανουήλ Διαμαντάρας.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ