22.6 C
Athens
23.1 C
Thessaloniki
Πέμπτη 9 Μαΐου 2024
More

    Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των 650 νέων δασοκομάντος – Στην Τρίπολη η 9η Ε.ΜΟ.Δ.Ε.


    Ολοκληρώθηκε η πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση των 650 νέων πυροσβεστών που θα στελεχώσουν τις δέκα νέες ειδικές μονάδες δασικών επιχειρήσεων.

    Τέτοιου είδους εκπαίδευση έγινε και στις εγκαταστάσεις της 124 ΠΒΕ Τρίπολης. Το Πυροσβεστικό Σώμα διαθέτει δέκα έξι ειδικές μονάδες. Στην Τρίπολη θα εδρεύσει η 9η ΕΜΟΔΕ, ενώ στην Πελοπόννησο υπάρχει και η 6η ΕΜΟΔΕ, με έδρα την Πάτρα.


    Οι 650 νέοι πυροσβέστες θα τοποθετηθούν άμεσα στις δέκα νέες αερομεταφερόμενες ειδικές μονάδες δασικών επιχειρήσεων σε Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη, Βόλο, Ρόδο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Τρίπολη.

    Η σχέση εργασίας τους είναι δημόσιου δικαίου επί θητεία, διάρκειας επτά ετών, με την ειδικότητα του πυροσβεστικού τεχνικού προσωπικού και την ειδικότητα του πυροσβεστικού επιστημονικού προσωπικού.

    Θα συνδράμουν σε εκτέλεση έργων δασοπροστασίας, σε υποστήριξη και τις επιχειρήσεις κατάσβεσης και στη χρήση ειδικών μηχανοκίνητων μέσων και μηχανημάτων έργου. Επίσης, θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ