26.1 C
Athens
23.4 C
Thessaloniki
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Μέκκα: Κοντεύουν τους 1.000 οι νεκροί προσκυνητές που υποκύπτουν στον καύσωνα!


    Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των προσκυνητών που έχουν χάσει τη ζωή τους, υποκύπτοντας στην εξουθενωτική ζέστη καθώς συρρέουν στη Μέκκα για το προσκύνημα Χατζ, ξεπερνώντας πλέον τους 900.

    Χθεσινές αναφορές (19/6) ήθελαν τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 550, αλλά νέα δεδομένα από πέριξ υγειονομικά ιδρύματα εκτοξεύουν τον αριθμό στους 922, χωρίς να συνυπολογίζονται οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με τους Times of India.

    Σύμφωνα με το μέσο, συγγενείς τους ρωτούν απελπισμένα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, ψάχνοντας τα ίχνη των αγαπημένων τους. Στη Μέκκα, τον ακρογωνιαίο λίθο της μουσουλμανικής θρησκείας, το θερμόμετρο έφτασε χθες τους 51,8 βαθμούς Κελσίου.


    Εκατόμβη νεκρών στη Μέκκα

    Χαρακτηριστικό είναι πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων απωλειών έχει σχεδόν διπλασιαστεί από χθες. Άραβας διπλωμάτης δήλωσε σε γαλλικό μέσο πως οι θάνατοι μόνο των Αιγυπτίων υπηκόων έχουν εκτοξευθεί σε «τουλάχιστον 600», οφειλόμενοι κυρίως στη ζέστη.

    Θάνατοι υπηκόων έχουν επιβεβαιωθεί και από τις Αρχές της Ινδονησίας, της Τυνησίας, της Ιορδανίας, του Ιράν, της Σενεγάλης και του Ιράκ, αν και για πολλές από αυτές δεν έχουν προσδιοριστεί αίτια.


    Η Σαουδική Αραβία δεν έχει παράσχει πληροφορίες για θύματα, αν και ανέφερε περισσότερα από 2.700 κρούσματα «θερμικής εξάντλησης»μόνο την Κυριακή.

    Η χώρα έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια για τον έλεγχο του πλήθους και τα μέτρα ασφαλείας για όσους παρευρίσκονται στο ετήσιο πενθήμερο προσκύνημα, αλλά ο τεράστιος αριθμός των συμμετεχόντων καθιστά δύσκολη τη διασφάλιση της ακεραιότητάς τους.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ