28.1 C
Athens
22.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
More

    Νικολακόπουλος: «Η ασφάλεια του πολίτη πάνω από όλα – Ναι το περιπολικό θα γίνει και ταξί και ασθενοφόρο!» (εικόνα)


    Στην ενδοοικογενειακή βία αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

    Ο ίδιος δημοσίευσε το άρθρο στο Instagram και το συνόδευσε με το εξής μήνυμα:

    «Απέναντι σε συμπεριφορές που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απειλούν το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής είμαστε αμείλικτοι, ενώ ήδη αποτυπώνεται στην πράξη, το σημαντικό έργο των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., με βασικό στόχο την προστασία και τη δημιουργία ενός «πλέγματος» ασφάλειας, για κάθε θύμα.


    Δίνουμε πλέον με τα μέτρα – παρεμβάσεις μας το κίνητρο, σε όλο και περισσότερα θύματα να μιλήσουν και να καταγγείλουν, ενώ η πρόσφατη επικαιροποίηση του Πρωτοκόλλου και των Οδηγών δράσης και ορθής αντιμετώπισης κάθε περιστατικού βίας, έγιναν πάνω στο βασικό και απαρέγκλιτο δόγμα που λέει: «Η ασφάλεια του πολίτη πάνω απ’ όλα και ναι, το περιπολικό θα γίνει και «ταξί», και «ασθενοφόρο», όπως συνέβη πολλές φορές κατά το παρελθόν».

    Συνεχίζουμε την καθημερινή και αδιάκοπη προσπάθεια στο κομμάτι της πρόληψης και κυρίως της καταστολής, απέναντι σε ένα φαινόμενο της εποχής μας, που δεν γνωρίζει σύνορα, μορφωτικό επίπεδο και κοινωνικές τάξεις, και δουλεύουμε ακόμη πιο επισταμένα, για την μεγαλύτερη εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας στην κοινωνία μας.


    Στηρίζουμε και προστατεύουμε τα θύματα, σπάμε τον «νόμο της σιωπής» και τους λέμε ότι δεν είναι μόνες, δίνοντας την ώθηση σε κάθε γυναίκα που βιώνει κάθε μορφής βία, να καταγγείλει!»



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ