15.4 C
Athens
14.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
More

    Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος επισκέφθηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Τι συζήτησε με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη


    Συνάντηση με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε σήμερα Παρασκευή (19/7) ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρεάς Νικολακόπουλος.

    Ο υφυπουργός, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Instagram, έβαλε «την Ηλεία και τα σημαντικά ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα που την αφορούν, στο επίκεντρο της συζήτησης».

    Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Νικολακόπουλου:


    Βρέθηκα γι’ ακόμη μία φορά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου συναντήθηκα με τον Υπουργό @thodoros_skylakakis , βάζοντας την Ηλεία και τα σημαντικά ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα που την αφορούν, στο επίκεντρο της συζήτησης.

    Συζητήσαμε αρχικά την ανάγκη, να υπάρξει μέσω της μελέτης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ηλείας, ένα ξεκάθαρο πλάνο παρεμβάσεων και κανόνων, που θα περιλαμβάνουν ταυτόχρονη και ισόρροπη ανάπτυξη τουρισμού και πρωτογενούς τομέα, καθώς ο νομός μας πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ουσιαστικής ανάδειξης και των δύο κατευθύνσεων.


    Έθεσα επιπλέον το κρίσιμο ζήτημα των δασικών χαρτών, που έχει δημιουργήσει πλείστα προβλήματα σε ιδιοκτήτες, εξαιτίας της προχειρότητας που αντιμετωπίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας δυστυχώς πολλούς σε καθεστώς ομηρίας, καθώς θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι εκτάσεις τους δεν είναι δάση, στη διαδικασία αναγνώρισης των ιδιοκτητών από το Κτηματολόγιο.

    Εξέθεσα στη συνέχεια τους λόγους, σύμφωνα με τους οποίους θα πρέπει να εξαιρεθεί η παραλία της Μπούκας του Δήμου Πηνειού, από την κατηγορία των «απάτητων παραλιών». Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα που έχει εκφράσει επίσημα και ο Δήμος, καθώς πρόκειται για μία παραλιακή περιοχή με έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, μέσω των οποίων μπορεί να αναδειχθεί περαιτέρω η ευρύτερη περιοχή.

    Τέλος, αισθάνομαι ικανοποίηση γιατί ένα έργο στο οποίο πίστεψα και στήριξα από την πρώτη στιγμή, όπως είναι η «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Ανάπλασης και Δημιουργίας πράσινου χώρου αναψυχής σε κοινόχρηστο χώρο» στο Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, και συγκεκριμένα στην πόλη των Λεχαινών, παίρνει «σάρκα και οστά» με την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 200.000 ευρώ, από το Πράσινο Ταμείο.


    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ