27.1 C
Athens
27.1 C
Thessaloniki
Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024
More

    ΣΕΦΕΑΑ: «Οικονομική ανάσα για 3.000 και πλέον συναδέλφους Αττικής και Θεσσαλονίκης»


    Το ΣΕΦΕΑΑ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την ενίσχυση του εισοδήματος των υπηρετούντων στην Άμεση Δράση Αττικής και Θεσσαλονίκης, χρηματικού ύψους περίπου 50 εκ. Ευρώ!

    Η ανακοίνωση

    Συνεπείς στην ιστορική μας διαδρομή το ΣΕΦΕΑΑ με την ομπρέλα της ΠΟΑΕΦ κλείνει με επιτυχία, ακόμα μια διεκδίκηση που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, πετυχαίνοντας αρχικά την ένταξη δράσης  στο “Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας“ σε συννενόηση και κατόπιν αιτήματος του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκου για την ενίσχυση του εισοδήματος των υπηρετούντων στην Άμεση Δράση Αττικής και Θεσσαλονίκης, χρηματικού ύψους περίπου 50 εκ. Ευρώ!

    Στη συνέχεια  και για δυο έτη περίπου χρειάστηκε να επιμείνουμε στην επιλογή , απορρόφηση και επικαιροποίηση της δράσης από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε τα χρήματα να εκχωρηθούν για τον αρχικό σκοπό ενίσχυσης.


    Μετά την άκαρπη παρέλευση δύο Υπουργών κ. Μηταράκη και Οικονόμου, η πρόταση μας  τέθηκε και υποστηρίχθηκε άμεσα και καταλυτικά από τον νυν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη του οποίου οι ενέργειες και αποφάσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα απέδωσαν τους σημερινούς καρπούς.Δεν παραβλέπουμε και την ανεκτίμητης αξίας συμβολή του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Λογοθέτη Μάνου.

    Όπως σε προηγούμενη ανακοίνωση μας είχαμε αναφέρει, απαιτούνταν μια νομοθετική ρύθμιση για να αποδοθούν τα ήδη εκχωρημένα στην Ελληνική Αστυνομία κονδύλια, στους δικαιούχους συναδέλφους. Αυτή η ρύθμιση υλοποιείται με τροπολογία σε σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.


    Παραμένει σαφές ότι η οικονομική δυσπραγία του συνόλου των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να υφίσταται εάν δεν επιτευχθεί μια συνολική αποκατάσταση του εισοδήματος τους. Αποτελεί όμως μια σημαντική στήριξη του λεηλατημένου εισοδήματος αστυνομικών που υπηρετούν στην αιχμή της αστυνόμευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε πόλεις με συνθήκες δυσμενούς διαβίωσης !

    Ένα πλέγμα οικονομικής στήριξης και υποστήριξης σε συνέχεια της απόδοσης εκτός έδρας αμοιβής  στις ΟΠΚΕ και ακολούθως στη ΔΡΑΣΗ, συνεχίζεται και επεκτείνεται σε πλέον των 3.000 συναδέλφων κάθε βαθμού της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης   με την συνδικαλιστική «σφραγίδα» μας.

    Θετική εντύπωση μας προκάλεσε και αποτελεί  σίγουρα συνδικαλιστική πρόοδο, η δημόσια αναγνώριση της προσπάθειας μας, σε από κοινού ανακοίνωση δυο εκ των μεγαλυτέρων ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων της χώρας της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

    Καθόλου δεν μας παραξένεψε η ανακοίνωση της αριθμητικά μόνο, μεγαλύτερης ομοσπονδίας της χώρας, που σε κοινή ανακοίνωση με την συν «έτερη» ομοσπονδία εξαπτέρυγο της , επεδίωξαν να υποβαθμίσουν το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας.

    Είμαστε άλλωστε χρονικά κοντά στη διαμαρτυρία παρωδία ,του «Πανσιόν Μισέλ» στο Σύνταγμα όπως και στην επικείμενη κατά σειρα ετών και  κατ έθιμο πλέον «μητέρα» των διαμαρτυριών στη ΔΕΘ η οποία θυμίζει «κούλουμα» συνδικαλιστών που έτσι  αξιώνουν  την αναγνώριση του επιδόματος επικινδύνου των ένστολων .

    Άλλωστε η αλήστου μνήμης   σύσταση Μ.Κ.Ο μνημονιακής συνεργασίας με την τότε Διοίκηση αμειβόμενης μάλιστα ενδεχομένως από ευρωπαϊκά κονδύλια, δεν εξέδωσε ακόμη πόρισμα  για το αν το επάγγελμα του αστυνομικού είναι επικίνδυνο , προσβάλλοντας εκατοντάδες θύματα του βωμού του υπηρεσιακού καθήκοντος  μαζί με τις οικογένειες τους, προσβάλλοντας παράλληλα και τη νοημοσύνη χιλιάδων συναδέλφων μας .

    Αναμένοντας την προ των πυλών πρόσληψη νέων Ειδικών Φρουρών και την αδικαιολόγητα καθυστερημένη τροπολογία για την αφομοίωση των 1.500 Ειδικών Φρουρών της τελευταίας πρόσληψης κλείνουμε έναν μεγάλο συνδικαλιστικό κύκλο προσπαθειών, συνεχίζοντας την προσπάθεια μας με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που ταλαιπωρούν χιλιάδες συναδέλφους μας .

    Με ψηλά τον πήχη των διεκδικήσεων αλλά χωρίς έπαρση και διάθεση εμπαιγμού των χιλιάδων μελών μας αλλά και όλων όσων γίνονται αποδέκτες των προσπαθειών μας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με ειλικρίνεια και να πετυχαίνουμε το εφικτό!

    saronikos 5.original 1 1



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ