23 C
Athens
19.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Δραματικές ώρες στον Βαρνάβα: Μήνυμα για να εκκενωθεί και το Γραμματικό – Πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στη Σταμάτα η φωτιά!


    Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά στον Βαρνάβα, που πλησιάζει απειλητικά τον αστικό ιστό απειλώντας περιοχές της Αττικής.

    Πριν από λίγο ήχησε το 112 για εκκένωση του Γραμματικού προς Μαραθώνα, ενώ ήδη εστάλη εντολή εκκένωσης της Σταμάτας και του Μικροχωρίου.

    Πιο συγκεκριμένα, το επικίνδυνο πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το Γραμματικό ενώ σύμφωνα με το iRafina.gr, δόθηκε εντολή για άμεση εκκένωση των κατασκηνώσεων Αθητάκης στο Γραμματικό όπως και όλων των κατοικιών που βρίσκονται ανάμεσα στον Βαρνάβα και στο Γραμματικό.


    Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στον Βαρνάβα με απανωτά μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών.

    Η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς τα ανατολικά της Σταμάτας, με την περιοχή να εκκενώνεται από την Πολιτική Προστασία προς Εθνική Οδό μέσω Δροσιάς και Κηφισιάς, με τους ανέμους να επιμένουν στα 6 με 7 μποφόρ καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης.


    Φωτιά στον Βαρνάβα: 26 εναέρια μέσα και πάνω από 300 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες

    Σε κόκκινο συναγερμό είναι η Πυροσβεστική από το μεσημέρι της Κυριακής για τη φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα.

    Ειδικότερα, στον Βαρνάβα έχουν σπεύσει ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν 315 πυροσβέστες με 98 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, τα δύο για τον συντονισμό τους. Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Παράλληλα, κάηκε ολοσχερώς όχημα της Πυροσβεστικής στον Βαρνάβα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδύνευσαν οι πυροσβέστες.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη η φωτιά ξεκίνησε στις 15.02 και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή με ριπές 8 μποφόρ. Μάλιστα, οι φλόγες ξεπέρασαν τα 25 μέτρα ύψος!



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ