23 C
Athens
19.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Επικίνδυνη η φωτιά στον Βαρνάβα: 10 εκκενώσεις οικισμών – 400 πυροσβέστες και δασοκομάντος στη μάχη!


    Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) στον Βαρνάβα Αττικής είναι εκτός ελέγχου, με το 112 να έχει στείλει 10 μηνύματα για εκκενώσεις περιοχών.

    Συγκεκριμένα εκκενώθηκαν οι περιοχές: Βαρνάβα, Γραμματικό, Μοναστήρι Παναγιάς, Σταμάτα, Βόθωνας, Καλέντζι, Μικροχώρι, Ροδόπολη, Αμιγδαλέζα Σταμάτας και Πουρίθι.

    Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής στο σημείο επιχειρούν 400 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 29 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα, 16 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για τομ συντονισμό τους.


    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή οι κύριες γραμμές άμυνας έχουν αναπτυχθεί, βόρεια, στο Μικροχώρι Ωρωπού, ανατολικά, στο Γραμματικό και νότια, στη Σταμάτα, με στόχο να μπορέσουν να ανακόψουν την πυρκαγιά.

    Προς τα ανατολικά της Σταμάτας η φωτιά

    Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε ότι οι πυροσβέστες έχουν να αντιμετωπίσουν φλόγες που φτάνουν έως και τα 25 μέτρα, ενώ υπήρξαν ριπές ανέμων που έφταναν τα 8 Μποφόρ.


    Η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή κινείται με μεγάλη δυναμική μέσα στις χαράδρες. Η κατεύθυνση είναι προς τα ανατολικά της Σταμάτας (μακριά ακόμα από Σταμάτα) ενώ οι ισχυροί άνεμοι αλλάζουν συνεχώς φορά.

    Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ενώ οι κάτοικοι καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ