15.5 C
Athens
13.6 C
Thessaloniki
Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024
More

    Η Παλαιστίνη θέλει να στείλει βοήθεια για τις φωτιές στην Αττική – «Προσευχόμαστε να προστατευτεί η Ελλάδα»

    φωτιά μαίνεται στην βορειοανατολική Αττική με δασικό πλούτο και περιουσίες να έχουν γίνει στάχτη στον Βαρνάβα, τη Διώνη, τα Βριλήσσια, την Πεντέλη και άλλες περιοχές.

    Η Ελλάδα απηύθυνε έτοιμα για ενισχύσεις στον ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Την ίδια στιγμή, ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως ο Μαχμούντ Αμπάςείναι έτοιμος να στείλει ομάδες της Πολιτικής Προστασίας της Παλαιστίνης για να βοηθήσουν στις φωτιές.

    Η ανακοίνωση του πρέσβη: 


    Σε γράμματα που εστάλησαν σήμερα, από τον Πρόεδρο του Κράτους της Παλαιστίνης, Κύριο Μαχμούντ Αμπάς, προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος Αμπάς εξέφρασε την ειλικρινή του αλληλεγγύη καθώς η Ελλάδα δίνει μάχη με τις δασικές πυρκαγιές και εξέφρασε την πλήρη ετοιμότητα αποστολής ομάδων από την Παλαιστινιακή Πολιτική Προστασία, ώστε να εργαστούν στο πλευρό των γενναίων φίλων των Ελληνικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας, που επιμένουν στη μάχη κατά των πυρκαγιών ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές.

    Ο Πρόεδρος Αμπάς πρόσθεσε πως «Προσευχόμαστε στο Θεό να προστατέψει τη σύμμαχο Ελληνική Δημοκρατία, την Πρόεδρό της, την Κυβέρνησή της και το Λαό της. Είθε ο Θεός να ευλογήσει τις προσπάθειές σας και τις ακούραστες προσπάθειες των ικανότατων αρχών να σβήσουν τις πυρκαγιές».


    Ο Πρόεδρος Αμπάς ευχήθηκε στο σύμμαχο ελληνικό λαό, υγεία, ασφάλεια και ευημερία.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ