25.8 C
Athens
19.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Βέροια: Σπαραγμός στην κηδεία του 19χρονου που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική – «Αύριο θα έφευγε για την Ικάρων» (βίντεο)


    Η τελευταία πράξη του δράματος του φριχτού θανάτου του 19χρονου Γιάννη, που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, «γράφτηκε» στη Βέροια.

    Η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι, είπαν το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Γιάννη, που έφυγε τόσο νωρίς πάνω στη φονική κούρσα του μοιραίου παιχνιδιού στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική.

    Οι πρώτες εικόνες από την κηδεία καταγράφουν το πλήθος να καταφτάνει για το ύστατο χαίρε στον νεαρό, που σκοτώθηκε ακαριαία μπροστά στα μάτια της μητέρας του κι ενώ διασκέδαζε με τον 16χρονο αδερφό του.


    Η οικογένειά του, που ζήτησε αντί στεφάνων, όποιος παρευρεθεί, να κάνει μια δωρεά στην εκκλησία της ενορίας.

    Ο κολλητός του φίλος δήλωσε στις κάμερες:

    «Σαν αδερφό μου τον είχα, τι να πω έτσι τα έφερε η ζωή, μου λείπει πάρα πολύ και θα κάνω τα πάντα να μείνω δίπλα στην οικογένειά του και στα αδέρφια του. Με τίποτα δεν μπορώ να χωνέψω τον τρόπου που το έμαθα. Ήμουν στο σπίτι έτοιμος να κοιμηθώ μετά τη δουλειά και με παίρνει ο κολλητός μου τηλέφωνο και μου λέει τι έγινε. Παίρνω τον αδερφό του συγκλονισμένος και στο τηλέφωνο λιποθύμησε ενώ μιλούσαμε. Θα πήγαινε στην Αεροπορία, να ήταν δίπλα στον μπαμπά του, το είχε σαν στόχο».


    Όσα είπε ο παππούς του 19χρονου

    «Βγήκε η δήμαρχος στην τηλεόραση και μας λέει όλα καλά, χωρίς να έχει άδεια με σάπια καρεκλάκια. Βγάλτε τα στα κανάλια να σωθούν κι άλλα παιδιά. Κρίμα για τους γονείς, χάσανε ένα παιδάκι με τόσα όνειρα, αύριο θα έφευγε για τη σχολή Ικάρων, θα πήγαινε στην Αεροπορία. Κρίμα δεν είναι; Τι να την κάνω εγώ τη δικαίωση; Ήταν ένα παιδί μάλαμα» δήλωσε ο παππούς του για τον 19χρονο Γιάννη που ήταν το τρίτο του εγγόνι.

    Χθες, Τρίτη (21/8) ο 58xρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, καθώς ο εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος, συνεπώς με την ολοκλήρωσή της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγησή του.

    Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 58χρονου υποστηρίζει ότι το λούνα παρκ είχε πιστοποίηση λειτουργίας, διαψεύδοντας τη δήμαρχο Κασσάνδρας.

    Σημειώνεται δε πως σύμφωνα με δημοσίευμα Δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε αποκλειστεί από πλειοδοσία δημοτικού πανηγυριού στην Κοζάνη, επειδή τα μηχανήματα δεν είχαν πιστοποίηση.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ