25.8 C
Athens
23.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Τραγωδία στο Φαράγγι Σαμαριάς: Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου – Τι έγινε με τους υπόλοιπους πεζοπόρους


    Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα (18/09) στο φαράγγι της Σαμαριάς με μία γυναίκα πεζοπόρος, να χάνει τη ζωή της, έπειτα από πτώση βράχου!

    Το δυστύχημα έγινε εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής που έπεσε στα Χανιά και ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι.

    Η αλλοδαπή γυναίκα, η οποία βρέθηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς μαζί με άλλους πεζοπόρους, σύμφωνα με πληροφορίες πέθανε από αιμορραγία, ενώ έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο για τη διακομιδή της.


    Οι πληροφορίες αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες οι άλλοι πεζοπόροι προωθούνται στην Αγία Ρουμέλη.

    Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχουν σπεύσει στο σημείο.


    Ανακοίνωση ΟΦΥΠΕΚΑ για το περιστατικό στο φαράγγι της Σαμαριάς: Δεν καταγράφηκαν άλλοι τραυματισμοί

    Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), 1.074 επισκέπτες βρίσκονταν σήμερα στο Φαράγγι της Σαμαριάς, ενώ μέχρι και τις 16:55, εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

    Η σχετική ενημέρωση: «Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.

    Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

    Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», καταλήγει η ανακοίνωση



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ