23 C
Athens
19.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Στο «μικροσκόπιο» παράγοντας του ποδοσφαίρου για κομπίνα 150 εκατ. ευρώ – Ελέγχονται συνολικά 140 άτομα


    Εκατόν σαράντα άτομα, μεταξύ των οποίων παράγοντας αθλητικής ομάδας ποδοσφαίρου (που δεν είναι στη SuperLeague), φέρεται να ελέγχονται για απάτη-μαμούθ ύψους 150 εκατ. ευρώ.

    Όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr, ύστερα από ενδελεχή έρευνα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, υπό την εποπτεία του επικεφαλής της -πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου- Χαράλαμπου Βουρλιώτη, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος αθλητικός παράγοντας, ο αδελφός του και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα (μεταφορείς, λογιστές, κατασκευαστές, εργολάβους και επιχειρηματίες) φέρεται να προέβαιναν σε εικονικές συναλλαγές μέσω 120 εταιρειών που ασχολούνταν με διαφορετικά αντικείμενα επιχειρηματικής δραστηριότητας.

    Απάτη-μαμούθ: 150 εκατ. ευρώ

    Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, φέρεται οι ελεγχόμενοι να μην απέδιδαν ΦΠΑ αλλά να έπαιρναν επιστροφές.


    Η μη απόδοση ΦΠΑ φέρεται να ξεπερνά το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος διαβίβασε το πολυσέλιδο πόρισμα, το οποίοι αριθμεί περίπου 400 σελίδες, τόσο στην οικονομική εισαγγελία όσο και στην ευρωπαϊκή εισαγγελία που θα ερευνήσει το σκέλος των αδικημάτων που αφορά σε ευρωπαϊκά κονδύλια. Επίσης, δέσμευσε τους λογαριασμούς των 140 ελεγχόμενων προσώπων μέχρι του ποσού της προκληθείσας ζημίας που αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ.


    Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή δύναται να προβαίνει σε δέσμευση λογαριασμών αν από τους ελέγχους της διαπιστώνεται ενδεχόμενη διάπραξη των αδικημάτων.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ