29.6 C
Athens
28.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Τα προβλήματα που έθεσαν στον Δήμαρχο Κιλκίς οι αστυνομικοί του Νομού


    Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Κιλκίς συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Κιλκίς, κ. Κυριακίδη Δημήτριο, και αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί του νομού.

    Η ανακοίνωση

    «Στις 25 Σεπτεμβρίου 2024, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσής μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και την Α’ Αντιπρόεδρο, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κιλκίς, κ. Κυριακίδη Δημήτριο, σε μια ουσιαστική και θερμή συζήτηση.

    Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί του νομού μας, με κυρίαρχο ζήτημα τις αποσπάσεις. Τονίσαμε την επιτακτική ανάγκη για ορθολογική διαχείριση των αποσπάσεων, ειδικά ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου. Ο νομός Κιλκίς, με 120 αστυνομικούς να απουσιάζουν, παραμένει για 5-6 μήνες χωρίς επαρκή αστυνόμευση, με τους αστυνομικούς που παραμένουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με πολυάριθμες προκλήσεις.


    Εξίσου σοβαρό και αλληλένδετο είναι το θέμα των εξαναγκαστικών αποσπάσεων, που δημιουργούν αμέτρητες δυσκολίες τόσο στους αστυνομικούς όσο και στις οικογένειές τους, επηρεάζοντας την καθημερινότητά τους και την ψυχική τους υγεία.

    Παράλληλα, παρουσιάσαμε την πρόταση της Ένωσής μας για την καθιέρωση ενός δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής για τις αποσπάσεις, βασισμένου σε αντικειμενικά κριτήρια. Η πρότασή μας έχει ήδη κερδίσει την αποδοχή άλλων Ενώσεων και Βουλευτών, γεγονός που μας γεμίζει με ικανοποίηση.


    Θέσαμε επίσης το ζήτημα της ανεπαρκούς ενίσχυσης του ΤΔΕ Ευζώνων, το οποίο, ως σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος, αποδυναμώνει τις υπηρεσίες του νομού και δυσχεραίνει το έργο της αστυνόμευσης, ενώ και το ΤΔΕ Δοϊράνης αντιμετωπίζει αντίστοιχες ανάγκες ενίσχυσης.

    Επιπλέον, συζητήσαμε το κρίσιμο ζήτημα της έλλειψης υλικοτεχνικού εξοπλισμού, τονίζοντας ότι οι αστυνομικοί αναγκάζονται πολλές φορές να πληρώνουν από την τσέπη τους για τα απαραίτητα μέσα για την εργασία τους.

    Ο Δήμαρχος, σε κλίμα κατανόησης, διαβεβαίωσε τη στήριξή του και δεσμεύτηκε να συμβάλει ουσιαστικά στην επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τόσο τους αστυνομικούς όσο και τους δημότες του Κιλκίς. Αξιοσημείωτο είναι ότι είχε πλήρη γνώση των προβλημάτων μας, μεταφέροντάς μας ο ίδιος το μείζον ζήτημα των πάρεργων που έχουν επιβαρύνει την Ελληνική Αστυνομία.

    Σε συνέχεια της συνάντησης, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας, παραχωρώντας δύο απινιδωτές για τους αστυνομικούς μας. Αυτή η κίνηση είναι σημαντική όχι μόνο από οικονομικής άποψης, αλλά και με υψηλή συμβολική αξία, δείχνοντας την έμπρακτη στήριξη του Δήμου στην προστασία της ζωής των αστυνομικών και των πολιτών.

    Αυτές οι ενέργειες μας γεμίζουν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας, παρόλες τις αυξανόμενες προκλήσεις.

    Εκ μέρους των αστυνομικών της Ένωσής μας ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Κιλκίς !

    Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος

    ΚΑΡΓΙΟΤΟΥΔΗΣ Χρήστος

    Ο Γεν. Γραμματέας

    ΤΣΑΡΔΑΚΛΗΣ Νικόλαος».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ