23.8 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
More

    ΕΑΣΥΑ κατά ΠΟΑΣΥ: «Τακτικισμοί την ώρα που οι διεκδικήσεις καταρρέουν – Ιδιαιτέρως προβληματική η ανακοίνωσή της»


    Για τακτικισμούς κατηγορεί η ΕΑΣΥΑ την ΠΟΑΣΥ με ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Σε αυτή κάνει λόγο για τερτίπια την ώρα που διεκδικήσεις των Αστυνομικών καταρρέουν.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΣΥΑ:


    «Η υπ’ αριθ. 200/2/248α από 25/9/2024 ανακοίνωση Π.Ο.ΑΣ.Υ. σχετικά με το δικαίωμα των δοκίμων να εγγράφονται ως μέλη  των πρωτοβαθμίων συνδικαλιστικών οργανώσεων κατόπιν αιτήσεώς τους, όπου εδρεύουν οι αστυνομικές σχολές, ελέγχεται ως ιδιαιτέρως προβληματική, χωρίς νομικό έρεισμα, εξαιρετικά ανιστόρητη, ενώ προκύπτουν ανυπέρβλητα προβλήματα στο πεδίο εφαρμογής.

    Μέσω  της ίδιας της ανακοίνωσης, αναδεικνύεται ότι επρόκειτο για βεβιασμένη (προ)εξαγγελία «ιστορικής» σημασίας, όταν επικαλούνται νομικές διατάξεις (το άρθρο 10 του Π.Δ. 496/1987, το άρθρο 20 του  ν. 2800/2000 και το άρθρο 30 του συνδικαλιστικού νόμου-πλαισίου 1264/1982, όπως τροποποιήθηκε  με το ν. 3938/2011), οι οποίες δεν έχουν ουδεμία πρόβλεψη περί του θέματος και «περί άλλων ομιλούν».


    Αναφέρονται στην ανακοίνωσή τους σε μια έωλη «επιχειρηματολογία» του νομικού συμβούλου, σε γνωμοδότηση η οποία θα κατατεθεί εκ μέρους του σε μελλοντικό χρόνο, με αποκορύφωμα την παραδοχή ότι το εν λόγω ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου στο επόμενο Δ.Σ. (!!) Η όλη διαχείριση του θέματος κινείται μεταξύ ανοργανωσιάς και γλαφυρότητας, καθώς το προαναγγελθέν «ιστορικό» γεγονός, στερείται νομοθετικής πρόβλεψης, ειδικής σοβαρής γνωμοδότησης και τελικής απόφασης του Δ.Σ.

    Άρα τι ακριβώς εξαγγέλθηκε;

    Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζουν οι εμπνευστές της συγκεκριμένης προτάσεως, καθώς και οι συντάκτες της ανακοίνωσης, ότι θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα σε περίπτωση που επιχειρηθεί εφαρμογή της,  τα οποία δεν μπορούν να ξεπεραστούν, αφού πέραν των άλλων στερείται λογικής. Για την ιστορία, καθώς  μιλάνε  για «Ιστορική Απόφαση», πρέπει να γνωρίζουν ότι το νομοθετικό καθεστώς που συνδυαστικά (!!) επικαλούνται, δεν εμπεριέχει τίποτε σχετικό. Σχετικό είναι μόνο το Π.Δ. 85/2011-(16-9-2011) ΦΕΚ 207 – το οποίο είναι η κορωνίδα της προστασίας των δοκίμων συναδέλφων και αποτελεί την μεγάλη κατάκτηση των Δ.Σ. της ενιαίας Ε.ΑΣ.Υ.Α.

    Πολλά χρόνια πριν, πάντα με την συνδρομή των Ενώσεών μας δημιουργήθηκε το πλέγμα της ισότιμης διαχείρισης των θεμάτων τους, απόδειξη ότι τους σκεφτόμαστε και τους λογίζουμε a priori συναδέλφους. {Ενδεικτικά υποθέσεις Κορώνα, Γαλανού, Ψυχογιού κλπ}.

    Το δικαίωμα όμως εγγραφής τους κατόπιν αιτήσεως, καθώς και το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» κατά την άποψη των νομικών μας τμημάτων προσκρούει ευθέως στο Νόμο.

    Κλείνοντας, την ώρα που οι συνδικαλιστικές «ήττες» διαδέχονται η μία την άλλη, όπως αποδεικνύεται περίτρανα, για κάποιους πρώτιστο μέλημά τους είναι η διατήρηση της «καρέκλας» τους και μόνο !

    Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

    Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

    Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

    Για το Δ.Σ. της Ένωσης  Θεσσαλονίκης

    Ο Πρόεδρος Τσαϊρίδης Θεόδωρος

    Ο Γενικός Γραμματέας Χατζόπουλος Γεώργιος »



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ