26.7 C
Athens
23.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
More

    ΠΟΑΣΥ: Καταψηφίστε τις περικοπές, μην είστε απέναντί μας (βίντεο)


    Την απόσυρση του άρθρου 63 σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο θα παραταθεί έως τα τέλη του 2024 η περικοπή της προβλεπόμενης αποζημίωσης για τα έξοδα διανυκτέρευσης όσων αποσπώνται ή μετακινούνται προσωρινά για έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες στην εδαφική αρμοδιότητα της Γ.Α.Δ. Αττικής και Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, ζήτησε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, κατά την ακρόαση εκπροσώπων φορέων στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων.

    Σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση της Ομοσπονδίας είναι η πλήρης εφαρμογή της θετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε πέρυσι το Δεκέμβριο, με το άρθρο 37 του νόμου 5079/2023, εξομοιώνοντας την αποζημίωση των αστυνομικών με αυτήν των δημοσίων υπαλλήλων, βάζοντας έτσι τέλος στην εκκρεμότητα που υπήρχε από το 2015 και η ρύθμισή της ήταν πάγιο αίτημά μας.

    Όπως τονίζει η ΠΟΑΣΥ:


    Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ζητά έστω και προσωρινά -και μάλιστα με αναδρομική ισχύ- την αναστολή της δίκαιης αυτής ρύθμισης επειδή, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, δεν διαχειρίζεται αποτελεσματικά το διαθέσιμο αστυνομικό προσωπικό. Αντιθέτως, προσπαθεί να δείξει ότι υπάρχει βελτίωση της αστυνόμευσης, λαμβάνοντας πρόχειρες και επιζήμιες αποφάσεις τόσο για τους αστυνομικούς όσο και για την κοινωνία μας.


    «Καλούμε για άλλη μια φορά όλα τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης να μη σταθούν απέναντί μας, αλλά να δεχθούν το αίτημά μας και να καταψηφίσουν το σχετικό άρθρο εφόσον τελικά η Κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφισή του», αναφέρει η ΠΟΑΣΥ.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ