23.3 C
Athens
24.1 C
Thessaloniki
Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
More

    Νετανιάχου: «Το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλο τον Λίβανο»


    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεχίσει «να πλήττει ανελέητα τη Χεζμπολάχ, μεταξύ άλλων στη Βηρυτό», σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

    «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: θα συνεχίσουμε να πλήττουμε ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλα τα τμήματα του Λιβάνου, περιλαμβανομένης της Βηρυτού», είπε ο Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη στρατιωτική βάση που επλήγη την προηγούμενη ημέρα από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έριξε η λιβανέζικη ισλαμιστική οργάνωση, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων Ισραηλινών στρατιωτών.

    Αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ στον Λίβανο με 18 νεκρούς

    Νωρίτερα, 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα σε ένα χωριό στον βόρειο Λίβανο, όπως δήλωσε ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός, ενώ το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.


    Είναι η πρώτη φορά που το Άιτο, ένα χωριό σε ορεινή περιοχή με πλειοψηφία χριστιανών κατοίκων, τίθεται στο στόχαστρο αφότου το ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ και το Ισραήλ εισήλθαν σε ανοικτό πόλεμο στις 23 Σεπτεμβρίου. Το πλήγμα είχε στόχο ένα διαμέρισμα, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων NNA.

    Σύμφωνα με φωτογράφο του AFP, πτώματα ήταν ορατά μπροστά από το κτήίιο που βρισκόταν στην είσοδο του χωριού το οποίο ισοπεδώθηκε από το πλήγμα, εν μέσω ασθενοφόρων που πηγαινοέρχονταν.


    Ο στρατός του Λιβάνου απέκλεισε το σημείο, όπου ξέσπασε πυρκαγιά, πρόσθεσε. Προχθές, Σάββατο, ισραηλινό πλήγμα σε ένα σιιτικό χωριό βόρεια της Βηρυτού, που βρίσκεται επίσης εκτός των προπυργίων της Χεζμπολάχ, είχε προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

    Άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν εκτός των ζωνών που θεωρούνται συνήθως προπύργια της φιλοϊρανικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων δύο σε ένα σπίτι στην Ντέιρ Μπέλα «όπου βρίσκονταν εκτοπισμένοι από τον νότο» της χώρας, προπύργιο της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το ΝΝΑ.

    Σειρήνες στο Ισραήλ για ρουκέτες από τον Λίβανο

    Λίγο αργότερα εκατομμύρια κάτοικοι του Ισραήλ έσπευσαν στα καταφύγια σήμερα, καθώς ηχούν οι σειρήνες στα κεντρικά της χώρας, ως απάντηση σε βλήματα που ερρίφθησαν από τον Λίβανο, έγινε γνωστό από τον στρατό.

    Λίγο μετά, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως τρία βλήματα διέσχισαν τον αέρα από τον Λίβανο προς την ισραηλινή επικράτεια κι ότι όλα τους αναχαιτίστηκαν. Ισραηλινά αεριωθούμενα έπληξαν τον εκτοξευτή απ’ όπου ερρίφθησαν τα βλήματα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Οι σειρήνες ήχησαν μεταξύ άλλων στο Τελ Αβίβ, το οικονομικό κέντρο της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε πως «έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εντοπιστούν τοποθεσίες που έχουν πλήγεί από τα συντρίμμια ρουκετών».

    Οι ρίψεις αυτές έλαβαν χώρα την επομένη ενός πλήγματος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ προς τη Χάιφα (βόρεια), που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις στρατιώτες, κατά τη διάρκεια της φονικότερης επίθεσης εναντίον του Ισραήλ από την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας επίθεσης στον νότιο Λίβανο, στα τέλη Σεπτεμβρίου.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ