22.8 C
Athens
20.2 C
Thessaloniki
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
More

    Η Bild εξέθεσε τη μαφία στον «παράδεισο» της Μυκόνου: Πώς δρουν οι εγκληματίες – Δολοφονίες, πυροβολισμοί και απαγωγές 


    Με ένα εκτενές δημοσίευμα, η γερμανική Bild εξέθεσε τη δράση της μαφίας της Μυκόνου, η οποία είχε κορυφωθεί με τη δολοφονία ενός τοπογράφου στην Αθήνα, λόγω σύγκρουσης εγκληματικών συμφερόντων.

    Το γερμανικό μέσο ιχνηλατεί όλες τις σκοτεινές συνδέσεις εκείνου του περιστατικού, με μία εγκληματική οργάνωση που δεν διστάζει να εκφοβίζει, να τραμπουκίζει, ακόμα και να δολοφονεί εν ψυχρώ.

    Η αρχή για να έρθει στο προσκήνιο η υπόθεση έγινε με τον περιβόητο φόνο, στις 2 Ιουλίου του 2024. Στο Ψυχικό, ο 54χρονος χωροφύλακας παρκάρει εκείνη τη στιγμή σε έναν παράδρομο μπροστά από το γραφείο του.


    Η δράση της μαφίας της Μυκόνου

    Αυτό που συνέβη στη συνέχεια καταγράφηκε από μια κάμερα ασφαλείας. Ένα σκούτερ έρχεται από πίσω και σταματά δίπλα στην BMW.

    Ο οδηγός, φορώντας μαύρο σακάκι με λευκό κράνος, κρατά ήδη ένα πιστόλι στο χέρι του. Στοχεύει το αυτοκίνητο και τραβά τη σκανδάλη. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά ξανά και ξανά. Μέχρι να αδειάσει από σφαίρες.


    Στη συνέχεια, ο οδηγός του σκούτερ πυροβολεί ξανά. Αφήνει μετά το όπλο, και εξαφανίζεται τόσο γρήγορα όσο εμφανίστηκε.

    Στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες. Ο άτυχος τοπογράφος, θανάσιμα τραυματισμένος, κατέρρευσε πάνω στο τιμόνι. Δεν είχε καμία πιθανότητα επιβίωσης.

    Το κίνητρο της δολοφονίας είχε ως έναυσμα… μεσιτικά συμφέροντα, όπως αποδείχθηκε. Ο τοπογράφος είχε καταφέρει να εξασφαλίσει περίπου 38 στρέμματα γης στη Μύκονο δίπλα σε ξενοδοχείο υπό κατασκευή.

    Προς απογοήτευση της τοπικής μαφίας όμως, η οποία ήθελε να βγάλει πολλά χρήματα από το «φιλέτο», και τους χάλασε τα σχέδια.

    Η αστυνομία υποπτεύεται ότι βγήκε επικήρυξη 100.000 ευρώ για το θύμα, ο οποίος θεωρούνταν ειδικός στην αγορά ακινήτων στο νησί. Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία συνελήφθη ένας ύποπτος (44 ετών), με διασυνδέσεις στην ελληνική μαφία.

    Τα «πλοκάμια» της μαφίας

    Ο 44χρονος έχει πολλές προηγούμενες καταδίκες, μεταξύ των οποίων και για την εμπλοκή του στην απαγωγή του Έλληνα εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009. Ο μεγιστάνας της ναυτιλίας αφέθηκε ελεύθερος έναντι λύτρων 30 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η δολοφονία του τοπογράφου σχεδιάστηκε από το γενικό επιτελείο και μάλιστα έγινε και δοκιμαστικό. Αυτό αποκαλύφθηκε από την αξιολόγηση του βιντεοληπτικού υλικού. Συνολικά τέσσερις ύποπτοι βρίσκονται τώρα υπό κράτηση και αναμένουν τη δίκη.

    Το οργανωμένο έγκλημα της χώρας έχει εδώ και καιρό ανακαλύψει τα τουριστικά θέρετρα ως πηγή εισοδήματος. Δρουν προσπαθώντας να «τυλίξουν» στα πλοκάμια  τους τις τοπικές αρχές, τους τοπογράφους και τους κτηματομεσίτες.

    Το 2023, ένας αρχαιολόγος είχε δεχθεί ενέδρα. Δράστες του έσπασαν τη μύτη και πολλά πλευρά. Ο άντρας ήταν υπεύθυνος για την απαλλοτρίωση ακινήτων στη Μύκονο. Η μαφία προωθεί αδίστακτα τα παράνομα κατασκευαστικά της έργα.

    Το νησί των Κυκλάδων έχει μόνο 10.000 κατοίκους. Υπάρχουν όμως πολλά ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί, καθώς και αμέτρητα πολυτελή διαμερίσματα.

    Πέρυσι, ο τουρισμός έφερε 2 δισεκατομμύρια ευρώ στο νησί, το οποίο είναι δημοφιλές σε διασημότητες και influencers, και η μαφία θέλει διακαώς αυτό το «βάζο με μέλι», σχολιάζει χαρακτηριστικά η Bild.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ