16.3 C
Athens
14.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
More

    Γάζα: Δεκάδες νεκροί μόνο σήμερα, εκατοντάδες σε 15 μέρες, πάνω από 42 χιλιάδες από την έναρξη του πολέμου

    Η Πολιτική Άμυνα στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε πως περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στο βόρειο τμήμα του θύλακα, την 6η Οκτωβρίου, εναντίον μαχητών της Χαμάς, που, όπως είπε, ανασυντάσσουν εκεί τις δυνάμεις τους.

    «Βρήκαμε περισσότερους από 400 νεκρούς σε διαφορετικούς τομείς που στοχοθετήθηκαν στο κυβερνείο της Βόρειας Γάζας, το οποίο συμπεριλαμβάνει την πόλη της Τζαμπάλιας και τον καταυλισμό προσφύγων της, τις πόλεις Μπέιτ Λαχία και Μπέιτ Χανούν, από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμνούντ Μπασάλ, ο εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας.

    Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε νέο απολογισμό 42.519 νεκρών στο παλαιστινιακό θύλακα από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ πριν από έναν χρόνο.


    Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι 99.637 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή του πολέμου την 7η Οκτωβρίου του 2023.

    Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, χωρίς σ’ αυτούς να συμπεριλαμβάνεται ο απολογισμός των 33 νεκρών, κατά τη διάρκεια νυχτερινού βομβαρδισμού εναντίον του καταυλισμού προσφύγων της Τζαμπάλια. Οι υγειονομικές αρχές της Γάζας κατηγόρησαν τον ισραηλινό στρατό ότι περικύκλωσε και βομβάρδισε το ινδονησιακό νοσοκομείο στην Μπέιτ Λαχία, στο βόρειο τμήμα του θύλακα, τραυματίζοντας περισσότερους από 40 ανθρώπους. «Τα ισραηλινά άρματα μάχης περικύκλωσαν πλήρως το νοσοκομείο, έκοψαν την ηλεκτροδότηση και άνοιξαν πυρ με οβίδες με στόχο τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο», δήλωσε ο διευθυντής του ιδρύματος Μαρουάν Σουλτάν. «Αυτό δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για το ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς», υπογράμμισε. Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανέφερε πως τα πλήγματα είχαν στόχο τους επάνω ορόφους του νοσοκομείου και πως «περισσότεροι από 40 ασθενείς» τραυματίσθηκαν, καθώς και ιατρικό προσωπικό. Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε στις 6 Οκτωβρίου νέα επίθεση εναντίον της πόλης Τζαμπάλια, η οποία βρίσκεται δίπλα στο ινδονησιακό νοσοκομείο, αναφέροντας πως στοχοθετεί μαχητές της Χαμάς που ανασυντάσσονται.


    Πηγή: ΑΠΕ / AFP /Reuters



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ