20.1 C
Athens
19.7 C
Thessaloniki
Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024
More

    Τουρκία: Αυτοί είναι οι τρομοκράτες που επιτέθηκαν στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία στην Άγκυρα – Αναφορές για νεκρούς, τραυματίες και ομήρους! (εικόνες & βίντεο)

    Εκρήξη και πυροβολισμοί σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας – TUSAŞ στην περιοχή Καχραμανκαζάν της Άγκυρας, σύμφωνα με αναφορές σε μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας (Hurriyet και CNN Turk).

    Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για βόμβα που εξερράγη σε ένα ταξί, στην πύλη της εγκατάστασης, ενώ ακολούθησαν πυροβολισμοί ανάμεσα σε άγνωστο αριθμό ένοπλων τρομοκρατών και αντρών της ιδιωτικής ασφάλειας της εγκατάστασης.

    Το CNN Turk κάνει λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς, ενώ το A Haber μιλάει και για κατάσταση ομηρίας.


    Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη στιγμή της έκρηξης:

    Στο συγκεκριμένο βίντεο, ακούγεται η ανταλλαγή πυροβολισμών από το σημείο:

    Στην ακόλουθη φωτογραφία διακρίνεται ένας από τους ένοπλους τρομοκράτες:

    tromokratis oplo tourkia 2

    Παρακάτω διακρίνεται ακόμα ένας τρομοκράτης:

    tromokratis ankara tourkia

    Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια έκανε λόγο, σε ανάρτησή του, για τρομοκρατική επίθεση, ενώ αναφέρθηκε και σε θύματα:

    «Πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ ) στην Άγκυρα. Δυστυχώς, έχουμε νεκρούς και τραυματίες μετά την επίθεση. Είθε ο Θεός να λυπηθεί τους μάρτυρές μας και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις δηλώσεις που γίνονται από επίσημες πηγές».

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση και έχουν οριστεί ένας αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας και 8 Εισαγγελείς».

    Δυνάμεις ασφαλείας, πυροσβέστες και ιατρικές ομάδες έχουν σπεύσει στην περιοχή για την αξιολόγηση της κατάστασης, ενώ οι υπάλληλοι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας.

    Σύμφωνα με το CNN Turk, υπήρξε «ένοπλη και βομβιστική επίθεση» στην TUSAS, που θεωρείται μια πολύ κρίσιμη εγκατάσταση για την τουρκική αμυντική βιομηχανία και απασχολεί προσωπικό περίπου 15.000 ατόμων.

    Ο απεσταλμένος του CNN Turk, προσθέτει πως η υποψία για τρομοκρατική επίθεση είναι ισχυρή, καθώς παρατηρήθηκε ένα εμπορικό όχημα με άγνωστο αριθμό ανθρώπων να διέρχεται από την πύλη και να ακολουθούν συγκρούσεις με άντρες από την ομάδα φύλαξης της εγκατάστασης.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ