20.1 C
Athens
19.7 C
Thessaloniki
Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024
More

    Αμαλιάδα: Μήνυση από τη μητέρα του 15μηνου βρέφους, τι λέει το νοσοκομείο – «Το παραλάβαμε νεκρό», λέει το ΕΚΑΒ για το πρώτο μωρό της 24χρονης

    Εξελίξεις έχουμε στην υπόθεση των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα, καθώς η μητέρα του μόλις 15 μηνών αγοριού που πέθανε τον Αύγουστο του 2024, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

    Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα είχε βγει στο «Φως στο Τούνελ» και μίλησε για το παιδί της, υποστηρίζοντας πως παρούσα στον θάνατο του 15 μηνών αγοριού ήταν και η 24χρονη Ειρήνη, η οποία είχε χάσει το 2022 και το 2023 τα δύο παιδιά της.

    Η μητέρα αλλά και η 24χρονη εκπροσωπούνται από τη Βούλα Δημητριάδου, η οποία μίλησε στο MEGA και ανέφερε πως η πρώτη κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας.


    «Από ότι μου είχε πει η ίδια ήθελε να κάνει μήνυση κατά του νοσοκομείου διότι θεωρεί ότι το παιδί της έχει πεθάνει εκεί και υποστηρίζει πως η ίδια και η φίλη της δεν φέρουν καμία ευθύνη. Εγώ της είπα να υποβάλλει μία μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου», είπε η κ. Δημητριάδου.

    Στην υπόθεση δυστυχώς… μετράμε τέσσερα νεκρά βρέφη μέχρι στιγμής, καθώς εκτός από τα δύο μωρά της 24χρονης Ειρήνης, υπάρχουν και οι θάνατοι των παιδιών ανθρώπων με τους οποίους συνδεόταν φιλικά.


    Συγκεκριμένα στις 5 Αυγούστου του 2024 πέθανε αγοράκι 15 μηνών της συγκατοίκου της, ενώ υπάρχει και τέταρτη καταγγελία, που αφορά το παιδί άλλης φίλης της 24χρονης Ειρήνης που έφυγε από τη ζωή το 2021.

    Αμαλιάδα: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

    Ανακοίνωση αναφορικά με τον αιφνίδιο θάνατο βρέφους 15 μηνών, στο περιθώριο των δημοσιευμάτων που έχουν προηγηθεί τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο, εξέδωσε το ΓΝ Ηλείας και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας.

    Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου και διοικητή των νοσοκομείων της Ηλείας, συνοψίζεται πως το άτυχο βρέφος έφτασε ήδη νεκρό στο Νοσοκομείο και παρά τις εντατικές προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού δεν κατέστη εφικτό να επανέλθει στη ζωή.

    Ενδεικτικά, περιγράφεται πως τη Δευτέρα 5/8/2024 και ώρα 13.10 μεταφέρθηκε στα επείγοντα ιατρεία της Ν.Μ. Αμαλιάδας βρέφος 15 μηνών, με ιδιωτικό μέσο.

    Συνοδευόταν από μικρόσωμη γυναίκα με κοντό μαλλί, η οποία το κρατούσε στην αγκαλιά και το άφησε πάνω στο εξεταστικό κρεβάτι των ιατρείων ενώ πίσω ακολουθούσε η μητέρα του κλαίγοντας.

    Ήταν άσφυγμο με διεσταλμένες κόρες και στα δύο μάτια, άτονο, χωρίς καρδιακούς ήχους και χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό, με μελανιασμένα χείλη.

    Πραγματοποιήθηκε άμεσα έλεγχος για τη βατότητα των αεροφόρων οδών, χωρίς ευρήματα και εν συνεχεία έγινε χειρισμός Heimlich και εξαγωγή εμεσμάτων γάλακτος και φαρμόστηκε ΚΑΡΠΑ, με συνεχή χορήγηση οξυγόνου.

    Μάλιστα, όπως τονίζουν οι ΚΑΡΠΑ συνεχίστηκε και πέραν του χρόνου των πρωτοκόλλων χωρίς δυστυχώς να υπάρξει κάποια ένδειξη ζωτικότητας στο monitor παρακολούθησης το οποίο και έδειχνε συνεχή ισοηλεκτρική γραμμή.

    «Η αναισθησιολόγος που είχε ήδη κληθεί, δεν ήταν δυνατό να παρέμβει διότι το βρέφος ήταν νεκρό», τονίζει η ανακοίνωση προσθέτοντας πως το τελευταίο ηλεκτροκαρδιογράφημα έγινε ώρα 14.05 με ισοηλεκτρική γραμμή.

    Το ιατρικό προσωπικό ανακοίνωσε προς τους οικείους τον θάνατο του παιδιού κι ακολούθως το βρέφος μεταφέρθηκε, όπως προβλέπεται, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, για ιατροδικαστικό έλεγχο και νεκροψία.

    Ελήφθη ενδοκαρδιακός εργαστηριακός έλεγχος αίματος κι έπειτα οι γιατροί προχώρησαν σε ενδοκαρδιακή έγχυση αδρεναλίνης.

    Αμαλιάδα: Νέες αποκαλύψεις για το πρώτο μωρό της 24χρονης

    Στο μικροσκόπιο των αρχών, έχει μπει η υπόθεση θανάτου βρεφών σε Ηλεία και Αχαΐα που, πλέον, ανέρχονται στα πέντε με κοινό παρανομαστή σε όλες τις υποθέσεις την 24χρονη Ειρήνη.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, το πρώτο από τα δύο παιδιά της 24χρονης μητέρας που απεβίωσαν, είχε μείνει για οκτώ ημέρες στην Μονάδα Νεογνών στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα και από εκεί έφυγε υγιέστατο.

    Μάλιστα, στο πλαίσιο της παρακολούθησής του είχε προγραμματιστεί να γίνει υπέρηχος εγκεφάλου, ωστόσο δεν έγινε, αφού στις 19 Ιουνίου 2022 το βρέφος πέθανε.

    Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Προέδρου των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Πάτρας στον Alpha, τα ξημερώματα της 19ης Ιουνίου δέχθηκαν κλήση από το σπίτι που βρισκόταν το βρέφος, ωστόσο όταν οι άνδρες του ΕΚΑΒ έφτασαν εκεί το βρήκαν απνοικό και ψύχρο, κάτι που μαρτυρά ότι ο θάνατος του μωρού επήλθε αρκετή ώρα πριν φτάσουν.

    Εμφανίστηκε αυτοβούλως στο τμήμα Ασφαλείας η 24χρονη για συμπληρωματική κατάθεση

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το pelop.gr η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου ζήτησε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για τον θάνατο του βρέφους της φίλης της, με την οποία συγκατοικούσαν, και άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Αυγούστου 2024.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατέθεσε πως ισχύουν τα όσα είχε πει στην αρχική της κατάθεση. «Θέλω επιπλέον να τονίσω ότι, όταν ήρθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που καλέσαμε, το μωρό ήταν ζωντανό. Πώς γίνεται να του έκανα κάτι εγώ και να πέθανε; Αφού ήταν ζωντανό» είπε χαρακτηριστικά.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ