22.5 C
Athens
20.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024
More

    Εγκλεισμός και απαγόρευση μετακινήσεων ζώων για την ευλογιά – Έλεγχος και επιβολή προστίμων στους παραβάτες από την ΕΛ.ΑΣ.

    Εγκλεισμός ζώων, απαγόρευση μετακινήσεων τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον άμεσο περιορισμό της ευλογιάς και την εκρίζωσή της.

    Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα Ξάνθη και Καβάλα και θα προεδρεύσει σε συσκέψεις με τους εμπλεκόμενους φορείς.

    Επί πλέον πρόσθεσε πως ήδη έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία προβλέπει αυξημένες αποζημιώσεις για τα ζώα που έχουν οδηγηθεί στη σφαγή.


    Στάθηκε δε και στο πρόγραμμα που προβλέπει την ανασύσταση στο 100% του απωλεσθέντος ζωϊκού κεφαλαίου.

    «Θέλουμε τους Κτηνοτρόφους στον τόπο τους και παραγωγικούς και μια Ελληνική Κτηνοτροφία που θα στηρίζει την τοπική και εθνική οικονομία, οπότε είμαστε στο πλευρό τους», τόνισε ο κ. Κέλλας.


    Από την πλευρά του ο Δ/ντης της Κτηνιατρικής ΑΜ-Θ, Νίκος Φωτεινιάς, ανέφερε την εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας, στο αν εφαρμόζονται τα μέτρα του εγκλεισμού και της απαγόρευσης μετακινήσεων ζώων, η οποία θα επιβάλλει και πρόστιμα, αν αυτά δεν τηρούνται.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ