22.8 C
Athens
22.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024
More

    Τουρκία: Ταυτοποιήθηκε και η γυναίκα για την τρομοκρατική επίθεση στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία – Ήταν μέλος του PKK

    Ταυτοποιήθηκε μετά τον άνδρα ένοπλο, και η γυναίκα που ήταν μαζί του και ανατινάχθηκε στο φυλάκιο της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας της Τουρκίας.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος αποκάλυψε την ταυτότητά της, πρόκειται για τη Mine Sevjin Alçiçek, μέλος της κουρδικής οργάνωσης PKK.

    Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό, πως ο άνδρας, επίσης μέλος του PKK, ήταν ο Ali Örek, γνωστός με την κωδική ονομασία Rojger.


    Οι πέντε νεκροί του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Τουρκία

    Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση στο TAI. Πρόκεται για τη Μηχανολόγο Μηχανικό της εταιρίας, Zahide Güçlü, τον υπεύθυνο ποιοτικού ελέγχου, Cengiz Coşkun, τον υπάλληλο, Hasan Hüseyin Canmaz, τον αξιωματικό ασφαλείας Atakan Şahin Erdoğan και τον οδηγό ταξί Murat Arslan.

    nekroitoyrkia Η Zahide Güçlü, μητέρα δύο παιδιών που σκοτώθηκε στην επίθεση βρισκοταν στην πύλη για να παραλάβει λουλούδια από τον συζυγό της καθώς είχαν επέτειο γάμου.


    Οι τρομοκράτες έφτασαν στον σταθμό με ταξί και εμφανίστηκαν πιασμένοι χέρι χέρι ώστε να μην κινήσουν υποψίες.

    Περίπου 45 λεπτά πριν την επίθεση, και πήραν ταξί λέγοντας «θέλουμε να πάμε στο κέντρο της πόλης». Σκότωσαν τον ταξιτζή λίγο αργότερα, όταν του ζήτησαν να σταματήσει με πρόσχημα ότι ήθελαν να καπνίσουν.

    Οι τρομοκράτες έβαλαν το άψυχο σώμα του ταξιτζή στο πορτμπαγκάζ και συνέχισαν την πορεία τους προς το TAI, όπου και επιτέθηκαν.

    Ποια είναι η Αεροδιαστημική Υπηρεσία της Τουρκίας

    Η TAI είναι βασικός παράγοντας στην αεροδιαστημική βιομηχανία της Τουρκίας, σχεδιάζοντας, αναπτύσσοντας και κατασκευάζοντας διάφορα αεροσκάφη για εμπορική και στρατιωτική χρήση.

    Είναι η εταιρεία που ορίζεται από το μέλος του ΝΑΤΟ ως ο αδειοδοτημένος κατασκευαστής για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που έχουν σχεδιαστεί από τις ΗΠΑ. Η TAI διαδραματίζει επίσης ρόλο στον εκσυγχρονισμό παλαιότερων αεροσκαφών για χρήση από τον τουρκικό στρατό.

    Οι δύο κύριοι ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και ένας πολιτικός βραχίονας της κυβέρνησης της Τουρκίας επιφορτισμένος με τη βελτίωση των αμυντικών δυνατοτήτων της και τη διαχείριση των στρατιωτικών προμηθειών.

    Η έκρηξη σημειώθηκε καθώς μια μεγάλη εμπορική έκθεση για την αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία βρισκόταν σε εξέλιξη στην Κωνσταντινούπολη αυτή την εβδομάδα.

     

     



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ