21.9 C
Athens
19.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024
More

    ΟΣΕ: Πώς τα drones αποτρέπουν τους επίδοξους κλέφτες χαλκού – Καταυλισμός Ρομά δίπλα στις γραμμές (βίντεο)

    Στο ΣΚΑ βρίσκεται το κέντρο εποπτείας των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ με εννέα drones να σηκώνονται καθημερινά και να εποπτεύουν συγκεκριμένα σημεία στους σιδηροδρόμου.

    Το MEGA βρέθηκε στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας του ΣΚΑ και κατέγραψε σε πραγματικό χρόνο την εποπτεία των σιδηροδρόμων μέσω drones.

    Ο υπεύθυνος εναέριων μέσων της εταιρείας φύλαξης του ΟΣΕ, Ρήγας Ντρόλιας, περιέγραψε για το τι συμβαίνει στο κέντρο επιχειρήσεων.


    «Αυτή την στιγμή βλέπουμε σε real time εικόνα το drone είναι τώρα στο Πυρί στη Θήβα. Στην περιοχή έχουμε περιστατικά λιθοβολισμών, ουσιαστικά άτομα που βγαίνουν από τον καταυλισμό ρίχνουν πέτρες και ξαναμπαίνουν μέσα. Το drone εποπτεύει.

    Επιτηρούμε 9 περιοχές σε όλη την επικράτεια, στις οποίες ενεργούν οι Ρομά και κλέβουν. Το drone όταν δει κάτι με την χρήση μεγαφώνου, τους λέει να απομακρυνθούν, και αν κρίνει ότι υπάρχει εξέλιξη, τότε ειδοποιεί και την αστυνομία για να επέμβει», ανέφερε αρχικά.


    Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «όταν έχουμε παραβατική συμπεριφορά το drone επεμβαίνει καθώς έχει μεγάφωνο και προβολέα και ταυτόχρονα ειδοποιεί την ΕΛ.ΑΣ. Έχουμε πιάσει αρκετές κλοπές.

    Είχαμε αρκετές συλλήψεις, και σε αυτά τα σημεία οι κλοπές έχουν μηδενιστεί. Όπου επιτηρεί drone. Έχει ευνοηθεί η περιοχή καθώς μας έχουν πει πως έχουν μειωθεί οι κλοπές πέριξ των γραμμών».

    Τι θα κάνει όμως το drone σε περίπτωση που συμβεί κάτι με την αμαξοστοιχία;

    Σύμφωνα με τον Ρ. Ντρόλια, «φυσικά μπορεί να επέμβει γιατί είναι τελευταίας τεχνολογίας. Μπορούν να πετάξουν με δυνατό άνεμο και βροχή. Δίνουμε άμεσα εικόνα για να επέμβουν οι αρχές».



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ